FSCG: Novčane kazne za Budućnost i Sutjesku, Nikšićani na četiri gostovanja bez podrške navijača

Kažnjeni i Arsenal, Mladost, Petrovac, Mornar i Jezero

18115 pregleda 77 reakcija 10 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Crne Gore je odredila finansijske kazne za prvoligaške klubove zbog ispada navijača i slabe organizacije u mečevima Meridianbet 1. CFL.

Kažnjeni su Budućnost, Sutjeska, Arsenal, Mladost, Petrovac, Mornar i Jezero.

Kazne za Budućnost:

Disciplinska komisija je kaznila podgorički klub sa ukupno 18.700 eura.

Pet i po hiljada treba da plati zbog slabe organizacije utakmice i upotrebe pirotehničkih sredstava na utakmici 30. kola Meridianbet 1. CFL protiv Rudara, te šest hiljada zbog slabe organizacije utakmice i upotrebe pirotehničkih sredstava od navijačke grupe „Varvari“ na meču 32. kola protiv Sutjeske.

Takođe, Budućnost će platiti još 6.500 eura zbog upotrebe pirotehničkih sredstava od navijačke grupe „Varvari“ u duelu 34. kola 1. CFL sa Jedinstvom, kao i 700 zboh upotrebe pirotehničkih sredstava tokom Kup utakmice protiv Rudara.

Kazne za Sutjesku:

Sutjeska će platiit 17 hiljada.

Izrečena joj je kazna u iznosu od 3.500,00 eura zbog nereda koje je izazvala organizovana navijačka grupa „Vojvode“ na način što su unijeli, a zatim zapalili pirotehnička sredstva tokom utakmice 30. kola protiv Arsenala.

Takođe, Nikšićane će pet hiljada eura koštati to što su njihovi navijači vrijeđali protivničke igrače i gledaoce na nacionalnoj i vjerskoj osnovi u meču sa Tivćanima, kao i četiri i po odnosno četiri hiljade zbog upotrebe pritehničkih sredstava tokom duela sa Jedinstvom i protiv Budućnosti.

Komisija je Sutjesci izrekla i disciplinsku mjeru zabrana prisustva organizovanih navijača na četiri utakmice kada seniorski tim gostuje, koja se izdržava na prvenstvenim i kup utakmicama kojima rukovodi FSCG.

Kazne za Arsenal, Mornar, Mladost, Petrovac i Jezero:

Arsenalu je izrečena novčana kazna u iznosu od hiljadu eura zbog slabe organizacije duela sa Sutjeskom, te 1.500 eura zbog slabe organizacije utakmice i nereda na stadionu za vrijeme utakmice 31. runde protiv Mornara. Mornar, s druge strane, mora da plati 500 eura jer su njegovi navijači upotrijebili pirotehnička sredstva na meču 34. kola Meridianbet fudbalske lige.

Komisija je OFK Mladost izrekla novčanu kaznu u iznosu od 1.700,00 eura zbog slabe organizacije utakmice 34. kola protiv Sutjeske, dok će Petrovac platiti 500 eura.

Petrovčane košta "zanemarivanje obaveza - neizvršenjem dužnosti i obaveza koje proističu iz pravilnika i drugih propisa fudbalske organizacije na utakmici 32. kola Meridianbet 1. CFL odigrane između FK „Petrovac“ – FK „Jezero“ jer nijesu imali sakupljače lopti čime je počinio prekršaj iz člana 102 stav 1 tačka 7 Disciplinskog pravilnika FSCG".

Jezero je kažnjeno sa 500 eura zato što su njegovi simpatizeri koristili pirotehnička sredstva na revanš utakmici polufinala Kupa Crne Gore protiv Dečića.

Bonus video: