Tuhel i Bajern - sada je stvarno kraj: Nismo se dogovorili

„Sporazum iz februara ostaje na snazi”, rekao je Tuhel pred posljednju utakmicu u sezoni, protiv Hofenhajma

2864 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ko će biti trener Bajerna naredne sezone - pitanje je od milion dolara.

Bavarce je odbilo nekoliko bitnih imena, a nakon što su propale opcije A, B i C (Ćabi Alonso, Julijan Nagelsman i Ralf Rangnik) klub se okrenuo treneru koji je i dalje tu - Tomasu Tuhelu.

Posljednjih dana je čak djelovalo izvjesno da će bivši prvak Evrope sa Čelsijem nastaviti posao na „Alijanc areni”, ali ta mogućnost više ne postoji.

„Nismo se dogovorili o nastavku saradnje, pa sporazum iz februara ostaje na snazi”, rekao je Tuhel pred posljednju utakmicu u sezoni, protiv Hofenhajma.

Tuhela u Bajernu ne želi Uli Henes, jasno je to rekao u intervjuu njemačkim medijima, ali su mlađe snage Maks Eberl i Krištof Frojnd imale jasnu namjeru da poslije svega sačuvaju trenera.

Nisu, međutim, mogli da se izbore, ostali su bez podrške, pa mnogi vjeruju da je ponovo presudnu ulogu u čitavoj priči imao Henes.

Bajern nastavlja potragu, navodno je sada trka između dvojice trenera iz Premijer lige - Roberta de Zerbija i Olivera Glasnera, koji vode Brajton odnosno Kristal Palas, te Rodžera Šmita koji ide iz Benfike.

Bonus video: