Toni Kros nakon Evropskog prvenstva završava karijeru

Informaciju je potvrdio i Real Madrid

8269 pregleda 78 reakcija 14 komentar(a)
Toni Kros, Foto: Reuters
Toni Kros, Foto: Reuters

Njemački fudbalski reprezentativac i član Real Madrida, Toni Kros, odlučio je da nakon Evropskog prvenstva završi karijeru, prenosi "Marka".

Informaciju je potvrdio i Real Madrid.

"Toni Kros je jedan od najvećih igrača u Realovoj istoriji. Madrid će uvijek biti njegov dom", rekao je predsjednik Reala, Florentino Peres.

Toni Kros je u Madrid stigao 2014. godine iz minhenskog Bajerna i u međuvremenu postao jedan od najboljih veznih fudbalera na svijetu. Karijeru je počeo u Hanzi, odakle je stigao u omladinski pogon Bajerna, koji ga je jednu sezonu poslao na pozajmicu u Bajer iz Leverkuzena.

Za Real Madrid je odigrao 463 utakmice i osvojio sve što se može osvojiti. Ima četiri titule u La Ligi, jedan Kup kralja, četiri trofeja u Ligi šampiona, četiri španska i tri evropska Superkupa. Sa Madriđanima je tri puta osvojio Svjetsko klupsko prvenstvo.

"U penziju odlazi igrač, koji je dio istorije našeg kluba i jedna od najvećih legendi svjetskog fudbala", poručili su iz Reala.

U dresu Bajerna Kros je po tri puta osvojio Bundesligu i Kup Njemačke, a ima i jedan trofej u Ligi šampiona.

Sa reprezentacijom Njemačke je 2014. godine bio prvak svijeta.

Evropsko prvenstvo je na programu od 14. juna do 14. jula u Njemačkoj. Domaća selekcija je u grupi A sa Škotskom, Mađarskom i Švajcarskom.

Bonus video: