Kadeti Crne Gore pobijedili Albaniju, pogodili Vukoje, Anđelić i Đokaj

Crna Gora slavila 3:1, novi meč u petak u Skadru

9541 pregleda 3 komentar(a)
Darvin Đukić u prodoru, Foto: FSCG
Darvin Đukić u prodoru, Foto: FSCG

Kadetska reprezentacija Crne Gore savladala je danas u Podgorici u prijateljskom meču Albaniju sa 3:1.

,Sokoli“ su poveli u 14. minutu. Aleksa Perišić je šutirao sa dvadesetak metara, golman gostiju je odbranio, ali je na odbijenu loptu natrčao Andrija Vukoje i poslao je u mrežu.

Andrija Vukoje
foto: FSCG

U nastavku je dobru šansu za 2:0 propustio Darvin Đukić, koji je, nakon što je zaobišao golmana, bio zamalo neprecizan. Albanija je do izjednačenja stigla u 69. minutu, kada je Gabriel Kula rutinski završio akciju svoje ekipe.

Ipak, Crna Gora je prednost vratila manje od deset minuta kasnije. Andrej Kartal je centrirao, a Andrija Anđelić glavom matirao čuvara mreže gostiju.

Konačan rezultat postavio je Mark Đokaj preciznim udarcem sa nešto više od 16 metara.

Kadetska reprezentacija Crne Gore, Kadeti Crne Gore
foto: FSCG

"Još jedna veoma zahtjevna utakmica. I danas smo odigrali u nekim segmentima igre na dosta dobrom nivo, došli do gola, imali priliku i za drugi. Primili smo gol iz situacije koju smo posebno apostrofirali, međutim, sa još dva data gola izbjegli nijesmo dozvolili da ispustimo pobjedu kao nedavno na turniru u Staroj Pazovi. Na ovoj utakmici smo dosta uradili dobrog, imali manji procenat grešaka i bolji realizaciju, pa se to vidjelo i na rezultatu. Čestitam momcima na pobjedi i sa zadovoljstvom konstatujem da smo dobili jaču konkurenciju ako ovako nastave. Raduje činjenica da nam je golman unio potrebnu sigurnost svojim odbranama", kazao je za sajt FSCG selektor Radovan Kavaja.

Kadetska fudbalska reprezentacija Crne Gore
foto: FSCG

Drugi meč Crna Gora i Albanija odigraće u petak u Skadru, sa početkom u 20 časova.

Crna Gora: Danilo Koljčević, Marko Glendža (od 46. Aleksandar Radulović), Aleksa Perišić, Novak Fatić, Andrija Anđelić, Petar Ražnatović (od 76. Andrej Kartal), Vuk Pavićević (od 46. Viktor Bubanja), Darvin Đukić (od 76. Pavle Roćenović), Andrija Vukoje (od 67. Jovan Anđić), Mark Đokaj, Viktor Lesjak (od 46. Đorđe Fabris).

Bonus video: