Sutjeska dovela bivšeg mladog reprezentativca Ukrajine

Vitalij Ivanko je sjedio na klupi Metalurg iz Donjecka u "demoliranju" nikšićkog Čelika (7:0), ljeta 2012. godine, u 2. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Nije bio u kombinaciji za revanš kraj Bistrice, pa će mu ovo, ipak, biti prvi dolazak u Nikšić.
51 pregleda 0 komentar(a)
Ivanko, Foto: Wikipedia.ru
Ivanko, Foto: Wikipedia.ru
Ažurirano: 27.07.2017. 16:58h

Čelnici Sutjeske su već nekoliko dana "lovili" dobro inostrano pojačanje, i našli su ga u Ukrajini - novi član Nikšićana je 25-godišnji Vitalij Ivanko.

Zapravo, je li pojačanje znaće se ubrzo, kada počnu prvoligaške borbe...

Ivanko ima dobar "CV", jer je prošao sve mlađe selekcije Ukrajine, od pionirske, preko kadetske i omladinske i mlade selekcije, za koju je odigrao 10 mečeva i postigao četiri gola.

Igra na poziciji napadača, ili ofanzivnog veznog fudbalera. Rođen je u Harkovu, a najveći dio karijere proveo je u Metalurgu iz Donjecka, u kojem se zadržao pet sezona (2008-2013).

Sjedio je na klupi Metalurga u "demoliranju" nikšićkog Čelika (7:0), ljeta 2012. godine, u 2. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Nije bio u kombinaciji za revanš kraj Bistrice, pa će mu ovo, ipak, biti prvi dolazak u Nikšić.

Igrao je još za AEK Larnaku sa Kipra, bjelorusku Belšinu, pa Helios Harkov iz Ukrajine, gruzijski Kolheti i grčki Panegialios.

Na meti Sutjeske bio je Slovenac Dejan Školnik, bivši igrač Maribora, ali je izbor pao na Ivanka.

Sutjeska je u odnosu na prošlu sezonu bitno promijenila tim. Otišli su Damjanović, Šimura, Vlaisavljević, Bošković i Kovačević, a došli Radišić, Nedić, Denković, Marković, Branislav Janković i sada Ivanko.

Bonus video: