Željko Petrović do pehara u Kupu BiH, Zrinjski ne gubi već 16 utakmica

Sa dvije identične pobjede nad prvakom BiH, Borcem iz Banajluke, crnogorski trener na klupi Zrinjskog, Željko Petrović, krunisao sjajnu polusezonu

10561 pregleda 14 komentar(a)
Petrović slavio 11. uzastopnu pobjedu, Foto: HŠK Zrinjski Mostar
Petrović slavio 11. uzastopnu pobjedu, Foto: HŠK Zrinjski Mostar

Crnogorski trener Željko Petrović sa Zrinjskim je osvojio pehar pobjednika Kupa Bosne i Hercegovine. Sa dvije identične pobjede u borbi za trofej, prvom pod Bijelim Brijegom (1:0), ali i upravo u revanšu Borcu u Banjaluci, Zrinjski je uspješno finiširao sezonu.

Zrinjski je u odbrani prednsoti sa domaćeg terena, u Banajluci bio odlučnija ekipa od Borca, kojem je prepustio incijativui a iz kontre je nekoliko puta opasno ugrožavao gol.

Pogodio je jedino 26-godišnji napadač Nardin Mulahusejenović u 81. minutu.

Sa druge strane, Borac je imao tek šut u okvir gola Petrovićeve ekipe.

Uspjeh Zrinjskog je tim veći, jer je Borac kolo prije kraja prvenstva već obezbijedio titulu, dok je klub iz Mostara bio na prekretnici. Sezonu je počeo sa Krunoslavom Rendulićem, kojem je uručen otkaz a klupu je nakratko preuzeo Mario Ivanković.

Iako vruća, klupa prošlogodišnjeg šampiona je bila izazov za Petrovića, koji je startovao sa polovine sezone i trofejem u Kupu opravdao očekivanja.

Zrinjski će prvenstvo završiti na drugoj poziciji, a Petrović ne zna za poraz već 16 utakmica - 14 pobjeda, 11 zaredom i dva remija.

Bonus video: