Flik pred vratima Barselone, Laporta ubijedio Ćavija da ostane, pa ga "otjerao"

Skaj Njemačka tvrdi da je Barsa već obavijestila bivšeg selektora Njemačke i šefa struke Bajerna kako želi upravo njega za novog trenera

4327 pregleda 2 komentar(a)
Flik, Foto: Shutterstock
Flik, Foto: Shutterstock

Hronologija katalonske sapunice: Ćavi Ernandes je u januaru saopštio da će na kraju sezone napustiti Barselonu, da bi u aprilu na nagovor predsjednika Đoana Laporte promijenio odluku i ostao.

Nepun mjesec nakon toga čini se da je nekada fenemenalni kapiten Barse prošlost u Kataloniji, ponovo zbog odluka, neki će reći i sujete, prvog čovjeka "blaugrane".

Da je tako potvrđuju i vijesti iz Njemačke, tačnije od Florijana Pletenberga sa Skaja, koji je objavio da je Hansi Flik na korak od preuzimanja Barselone.

Kako navodi, Barsa je već obavijestila bivšeg selektora Njemačke i šefa struke Bajerna da želi upravo njega za novog trenera.

Sve to znači i da će Ćavi u nedjelju protiv Sevilje u gostima posljednji put voditi voljeni klub, gdje je kao igrač i kapiten ostavio neizbrisiv trag, a kao trener stigao do titule u La ligi prošle sezone.

Razlog zbog kojeg se Laporta naljutio na Ćavija bile su pojedini izjave trenera Barselone nakon što je objelodanjeno da će nastaviti da vodi klub. On je na jednoj od pres konferencija rekao da Barsa finansijski teško može da parira Real Madridu i da navijači to moraju da znaju.

"Mislim da navijači Barse moraju da shvate da je situacija zaista teška, posebno ekonomski. Prilagodićemo se, to ne znači da ne želimo da se borimo za trofeje. Takva je sada situacija u Barseloni. Potrebni su nam stabilnost i vrijeme", rekao je nedavno Ćavi.

Sada je vrijeme za Flika, čovjeka koji je 2020. Bajernu donio pehar Lige šampiona, a na tom putu sa 8:2 ponizio upravo Barselonu.

Bonus video: