Prosinečki: Belgija sa De Brujneom i kvalitetna Gruzija šansa za nova dokazivanja

"Očekuju nas i dva veoma interesantna i zahtjevna prijateljska susreta"

6129 pregleda 1 komentar(a)
Prosinečki na treningu sokola u Antaliji, Foto: FSCG/Filip Roganović
Prosinečki na treningu sokola u Antaliji, Foto: FSCG/Filip Roganović

Prvo okupljanje sa Robertom Prosinečkim bilo je perfektno sa dvije pobjede u Antaliji nad Bjelorusijom i Sjevernom Makedonijom - slijede nove dvije, protiv mnogo kvalitetnijih rivala.

Čini se idealnih da novi selektor uvidi gdje su njegovi momci u odnosu na najjače selekcije Evrope.

Legendarni hrvatski fudbaler objavio je ranije danas spisak je spisak igrača na koje računa za test mečeve sa Belgijom u Briselu 5. juna i Gruzijom četiri dana kasnije pod Goricom.

"Pred nama je novo okupljanje, novih devet dana koje ćemo iskoristiti da za nadogradnju urađenog kroz trenažni proces i utakmice koje smo u martu odigrali u Antalji", poručio je Prosinečki za sajt Fudbalskog saveza Crne Gore.

Oba rivala nakon mečeva sa "sokolima" očekuje nastup na Evropskom prvenstvu.

"Očekuju nas i dva veoma interesantna i zahtjevna prijateljska susreta. Duel sa selekcijom Belgije, za koju još nastupa 'zlatna' generacija igrača predvođena Kevinom de Brujneom, donijeće priliku za odmjeravanje snaga sa jednom od najboljih reprezentacija Evrope i svijeta", naglasio je Prosinečki.

I Gruzija ima svojih aduta, prije svega maestra Napolija, Hviču Kvarackeliju.

"Utakmica sa Gruzijom biće veoma zahtjevna, jer ćemo za protivnika imati kvalitetnu selekciju koja je ostvarila istorijski uspjeh i koja će u Podgorici imati posljednju provjeru pred debi na Evropskom prvenstvu. Siguran sam da pozvani igrači željno čekaju priliku za nova dokazivanja u reprezentativnom dresu", zaključio je Prosinečki.

Bonus video: