Crnogorke se spremaju za nastavak kvalifikacija: Vjerujemo u prvo mjesto

Fudbalerke naše zemlje najprije će 31. maja igrati u Heraklionu protiv Grčke, a potom 4. juna u Andori

4671 pregleda 0 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Nakon dvije ubjedljive pobjede u Podgorici - nad Andorom (6:1) i Farskim Ostrvima (5:1) - vrijeme je za dva vezana gostovanja.

Fudbalerke Crne Gore okupila su se u Podgorici i počele pripreme za nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, saopšteno je iz Fudbalskog saveza.

Crnogorke će najprije 31. maja igrati u Heraklionu protiv Grčke, a potom 4. juna u Andori.

"Upisale smo dvije ubjedljive pobjede, sada nas čeka duel sa Grčkom, koja je favorit grupe, ali mislim da imamo bolju ekipu. Idemo na pobjedu, vjerujem da možemo da osvojimo prvo mjesto u grupi, kazala je Armisa Kuč, zvanično najbolja crnogorska fudbalerka u 2023. godini.

Crna Gora je u oktobru 2020. godine gostovala Grčkoj u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i izgubila 1:0.

Odlučujući pogodak postignut je u 84. minutu.

"U tom meču smo bile bolje, ali nijesmo imale sreće. Napredovale smo i mislim da imamo bolji tim i bolje igračice od Grčke, ali to moramo da pokažemo na terenu", rekla je Armisa Kuč.

Vezna fudbalerka Darija Đukić kazala je da je crnogorska selekcija odlično počela kvalifikacije, ali da teži još većim uspjesima. "Čeka nas derbi protiv Grčke. Biće teška utakmica, i za nas i za njih. Daćemo sve od sebe, vidjećemo za koliko će biti dovoljno, ali svakako da očekujem pozitivan rezultat", rekla je Darija Đukić

Maksimalan učinak kao Crna Gora ima i Grčka, koja je na startu takmičenja protiv Farskih Ostrva na domaćem terenu 1:0 i Andore u gostima 3:0 upisala pobjede.

Bonus video: