Istorijska titula za Tuzane, sedma za Draška Božovića: Vjerujem da je počeo niz Dečića

„Priznajem da mi je drago da sam baš ja dao taj gol za titulu, jer osjećam tako da sam se odužio, najprije navijačima Dečića, a onda svima u klubu i oko njega, upravi...”, priča iskusni vezista za „Vijesti”

6269 pregleda 6 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Najtrofejniji crnogorski klub Budućnost ima šest naslova državnog prvaka, sedmim golom u sezoni ofanzivni vezista Draško Božović obezbijedio je isto toliko kolajni oko vrata.

Pogodan u Nikšiću za pobjedu Dečića nad Sutjeskom (1:0) bio je svakako istorijski - obezbijedio je klubu iz Tuzi prvi pehar od osnivanja.

Iskusni vezista se u karijeri četiri puta tituli radovao u dresu Budućnosti, dvije ima sa Mogrenom...

„Od golmana Nikića pa naprijed - svi su jednako zaslužni za prvu titulu Dečića, jer u svakoj utakmici je bilo pojedinaca koji su odskočili. Priznajem da mi je drago da sam baš ja dao taj gol za titulu, jer osjećam tako da sam se odužio, najprije navijačima Dečića, a onda svima u klubu i oko njega, upravi... Od prvog mog izlaska na teren u dresu Dečića, a sada završavam u njemu treću sezonu, osjećao sam neskrivenu ljubav, ovacije, podršku i razumijevanje i kada je išlo, ali i kada rezultati nisu bili u skladu sa ambicijom”, priča Božović za „Vijesti”.

Šampionske ambicije Dečića nisu nove, samo angažovanje Božovića bio je znak da Tuzani žele da iskoče u prvi plan.

Draško Božović
foto: FSCG

„Dečić jeste stari, ali i klub bez iskustva u napadu na trofeje. U prvoj mojoj sezoni izgubili smo u finalu Kupa Crne Gore, u prošloj nismo čak ni izborili izlazak u Evropu. A ulaganja su bila velika. Dečić je meni 11. klub, i sa toliko iskustva tvrdim da su dva krucijalna razloga što smo bili neuporedivo bolji u ovoj nego prethodnih sezona. Prvi je odluka sportskog direktora Fatosa Bećiraja da angažuje za trenera Milorada Pekovića. Riječ je o mladom, ali treneru sa puno znanja i iskustva. Uostalom, Podgoricu je doveo do evropskih kvalifikacija, trenirao je mlade reprezentativne selekcije, bio sa Sašom Ilićem u CSKA iz Sofije. Odmah se vidio rezultat - 10 utakmica bez poraza, osam pobjeda. Tada je i nama igračima postalo jasno da možemo, iako je Budućnost imala tri-četiri boda prednosti. Uključili su se u borbu za titulu, kao i Sutjeska i Mornar, ali mi smo bili pravi u najvažnijim utakmicama i pokazali da smo zasluženo šampioni”, istakao je Božović.

A drugi faktor je...

„Dolazak Bojana Matića u zimskom prelaznom roku. Od starta su ga zavoljeli svi, navijači naročito. Brojim golove, ali pošto je moja uloga kreiranje napada, zaista ne znam koliko sam podijelio asistencija. Mislim da je Matić četiri ili pet golova ovog proljeća dao nakon mojih dodavanja. I mislim da je kuriozitet i nezapamćeno da je jedan klub osvojio titulu tako što nije odigrao nijednu utakmicu na svom terenu. To najbolje pokazuje koliko je titula zaslužena”, kaže Božović.

Ne krije da želi da nastavi epizodu u Dečiću.

Fudbaleri Dečića, FK Dečić
foto: FSCG

„Ugovor mi ističe na kraju sezone, ali pričaćemo. Dečić je bio tu za mene u nekim najtežom momentima, kada je zbog turbulencija u klubu u kojem sam ponikao jedna od uprava u Budućnosti odlučila da me se odrekne. I to posljednjeg dana prelaznog roka. Dečić je reagovao brzo, pružio mi priliku, a ja sam se u svakoj utakmici i na treningu trudio da doprinesem što više. Dečić je osvojo titulu, uskoro će biti spreman i lijep mali stadion, grade se pomoćni tereni i kamp za omladinske pogone i smatram da je klub na pravom putu. Siguran sa da je ovo samo početak niza u osvajanju trofeja”, jasan je Božović.

Draško je za reprezentaciju Crne Gore odigrao 13 utakmica.

„Naravno da smatram da je sada vrijeme za mlađe. Uskoro ću napuniti 36 godina, a igranjem u dresu reprezentacije sam ostvario snove. Možda je dok sam bio mlađi trebalo da upišem i više nastupa za nacionalni tim, ali to je manje bitno. Važno je da sam ostvario dječački san”, zaključio je Božović.

Bonus video: