Šampion sprema slavlje, generalna proba za „plave”

Posljednje kolo Meridianbet Prve fudbalske lige: Dečić dočekuje Arsenal, Budućnost protiv Petrovca misli na finale Kupa

4263 pregleda 3 komentar(a)
Dečić danas slavi s navijačima, Foto: FSCG
Dečić danas slavi s navijačima, Foto: FSCG

Pred posljednje kolo u Meridianbet Prvoj fudbalskoj ligi nema puno dilema - Dečić Admiralbet je prije sedam dana pobjedom u Nikšiću osigurao istorijsku titulu, Rudar još ranije prvi put u nezavisnoj Crnoj Gori ispao iz elitnog takmičenja.

Ostalo je još da se riješi pitanje ko uz Tuzane izlazi na evropsku scenu - Budućnost i Mornar su u toj zoni, dijele drugo mjesto, a Jezero to pravo može da stekne ako osvoji Kup i pod uslovom da dobije licencu od strane Komisije za licenciranje Fudbalskog saveza Crne Gore.

Dečić dočekuje Arsenal i sprema feštu na Trening kampu OFK Titograd nakon sezone u kojoj je sasvim zasluženo stigao do trona.

- Mislim da je kuriozitet i nezapamćeno da je jedan klub osvojio titulu tako što nije odigrao nijednu utakmicu na svom terenu. To najbolje pokazuje koliko je titula zaslužena - rekao je vezista Draško Božović.

Budućnost se sprema za finale Kupa (naredni četvrtak), a generalna proba je duel sa Petrovcem.

- Petrovac nam ne leži u posljednje vrijeme, posebno u gostima. Imamo motiv da slavimo u posljednjem kolu i da se pobjedom spremimo na najbolji način za finale Kupa. Cilj je da sezonu završimo peharom - kazao je desni bek “plavih” Uroš Ignjatović.

Podgoričani nisu ispunili glavni cilj.

- Ostaje žal što nismo odbranili titulu, ali to je fudbal i moramo da idemo dalje. Imamo dva nova izazova, to su Petrovac i finale Kupa i sada smo samo na to koncentrisani - dodao je Ignjatović.

U posljednjem kolu može da se promijeni i pozicija Jedinstva France i Mladosti Lob.bet, timova koji idu u baraž za popunu 1. CFL. Čeka ih međusobni duel na “DG areni”, a domaćin je osmi na tabeli sa dva boda više od Bjelopoljaca.

Mornar na sjajnu prvoligašku sezonu zavjesu spušta duelom protiv Jezera na “Topolici”, dok Sutjeska ide u Pljevlja na megdan Rudaru. Sve utakmice posljednje runde počinju u 19 sati.

PAROVI 36. KOLA

MORNAR - JEZERO 19.00

Sudija: Davor Božović (Nikšić)

RUDAR - SUTJESKA 19.00

Sudija: Vasilije Ljumović (Podgorica)

DEČIĆ - ARSENAL 19.00

Sudija: Nikola Cvijović (Podgorica)

PETROVAC - BUDUĆNOST 19.00

Sudija: Dalibor Vujisić (Podgorica)

MLADOST - SUTJESKA 19.00

Sudija: Savo Vujović (Cetinje).

Standings provided by Sofascore

Bonus video: