Ako je kraj - Ten Hag se oprostio sa stilom: Junajted „oteo” Sitiju trofej u FA kupu

Mančester junajted 13. put u istoriji ovojio pehar u najstarijem takmičenju

18062 pregleda 53 reakcija 4 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Na kraju sumorne sezone se pojavilo sunce u crvenom dijelu Mančestera - osvojen je trofej koji teško može da izbriše osmo mjesto Junajteda i očajne partije u Premijer ligi, ali možda je naslov u FA kupu i početak nove, uspješne ere velikana pod vođstvom ser Džima Retklifa.

„Crveni đavoli” su u finalu na „Vembliju” nadigrali Mančester siti 2:1 i 13. put u istoriji slavili u najstarijem takmičenju na svijetu.

Bio je to vjerovatno najslabiji meč „građana” u sezoni, ali i najzreliji izabranika Erika ten Haga koji su imali jasnu ideju da čekaju greške protivnika. Malo ko je mogao da nasluti da će ih samo u prvom poluvremenu dočekati gotovo desetak...

U njemu su i riješili utakmicu - prvo je Alehandro Garnaćo u 30. kaznio veliku grešku Joška Gvardiola i golmana Stefana Ortege, a onda je kontranapad u velikih 2:0 pretvorio Kobi Meinu.

Igrao se tek 40. minut, imalo je još mnogo do kraja, ali govor tijela tima Pepa Gvardiole kao da je govorio da je potrebno čudo pa da odbrane pehar koji su osvojili prošle sezone na istom mjestu protiv istog rivala.

Šampion Engleske je imao šansi u nastavku, Erling Haland je uzdrmao prečku, blizu pogotka su u dva navrata bili Hulijan Alvares i Kajl Voker, a sve što je uradio bilo je da u 87. smanji minus preko Žeremija Dokua.

Nije se kod šuta Belgijanca proslavio golman Junajteda Andre Onana, ali nije kažnjen - trofej se seli na „Old traford”.

Siti nije ispisao istoriju, uzastopna dupla kruna je ostala san, a Junajted je spasao sezonu - pobjeda u FA kupu znači da će naredne igrati u Ligi Evrope, samo je pitanje da li sa Ten Hagom na klupi ili ne...

U Ligu konferencije ide Čelsi, dok je Njukasl ostao bez karte za evropsku scenu.

Bonus video: