Nakon sedam godina 1. CFL se vraća u Kotor - Bokelj je novi prvoligaš

Bokelj ide u Prvu ligu, u baraž će Otrant-Olimpik i Podgorica, dok su iz drugoligaškog društva ispali Internacional i Berane

15712 pregleda 292 reakcija 7 komentar(a)
Zidine Starog grada su i prije posljednjeg kola bile ukrašene bojama Bokelja, Foto: F.K. Bokelj Kotor/Facebook
Zidine Starog grada su i prije posljednjeg kola bile ukrašene bojama Bokelja, Foto: F.K. Bokelj Kotor/Facebook

Kada je Bokelj posljednji put bio član 1. CFL društva Zeta je bila viceprvak, Titograd na trećem mjestu, a liga je imala 12 klubova...

Od tada je prošlo sedam godina, mnogo patnje i nekoliko neuspješnih baraža je iza kluba iz Kotora, ali najbolji crnogorski fudbal konačno se vratio u drevni grad.

Bokelj je novi prvoligaš - momci Slobodana Draškovića plasman u Meridianbet Prvu crnogorsku ligu potvrdili su laganom pobhjedom nad otpisanim Internacionalom - 3:0, u posljednjem kolu Druge lige.

Kotoranima je posao olakšao Jovan Đukić - igrač ekipe koja se seli u regiju postigao je autogol u 36. minutu. Nakon njega pobjedu za feštu pored Jadranskog mora kompletirali su Dejan Pepić u 53. i Petar Vukčević u 89.

Bokelj ide u Prvu ligu, a u baraž će Otrant-Olimpik i Podgorica - Ulcinjani koji su se dugo borili i za direktan plasman u 1. CFL u posljednjem kolu savladali su Igalo u gostima (2:0), dok je Podgorica sa 4:1 bila bolja od Berana.

U ostalim mečevima posljednje runde Grbalj je kao gost slavio protiv Koma, dok je Iskra sa 1:0 na svom terenu savladala Lovćen.

Duel u Danilovgradu bio je zanimljiv i iz razloga jer je pobjednik šestim mjestom obezbijedio nastup u Kupu Crne Gore naredne sezone.

Iz lige je osim Internacionala ispalo i Berane.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: