Skoro pa savršena sezona za Bajer: Majstorija Džake na Olimpijskom stadionu - Alonso slavi duplu krunu

Šampion Njemačke u finalu Kupa savladao Kajzerslautern 1:0

11385 pregleda 1 komentar(a)
Momenat kada je Džaka zatresao mrežu Kajzera, Foto: Reuters
Momenat kada je Džaka zatresao mrežu Kajzera, Foto: Reuters

Nesigurnost Bajera koja se pojavila poslije bolnog poraza od Atalante u finalu Lige Evrope nije mogla da poremeti tim Ćabija Alonsa na putu ka istorijskoj duploj kruni.

Nakon osvajanja Salatare je stigao i trofej u Kupu Njemačke - ispostavilo se da sezona za „farmaceute” nije bila savršena, a tako je malo nedostajalo. Mada, i ovako je fascinantna...

Bajer slavi u Kupu drugi put u istoriji, prvi poslije 31 godine, nakon što je savladao Kajzerslautern na Olimpijskom stadionu u Berlinu - za naslov mu je bio dovoljan jedan gol, ali morao je da prođe kroz određenje probleme.

Granit Džaka je majstorskim pogotkom u 16. minutu najavio pobjedu favorita, a da put do trofeja neće biti jednostavan postalo je jasno u finišu prvog poluvremena kada je drugi žuti karton dobio defanzivac Odilon Kosunu.

Bila je to šansa za slavni Kajzer, člana Cvajte koji u eliti nije bio od 2012 (četiri sezone je proveo u Trećoj ligi), ali razlika u kvalitetu je jednostavno ogromna, pa je Bajer rutinski priveo utakmicu kraju.

Bajer je ove sezone odigrao 53 utakmice i izgubio samo jednu - od Atalante u finalu drugog po snazi evropskog takmičenja.

Bonus video: