Šokantan finiš: Empoli u 93. minutu do opstanka, Frozinone ide u Seriju B

Tuga u predgrađu Rima

11227 pregleda 0 komentar(a)
Foto: X/Empoli
Foto: X/Empoli

Tri tima su pred posljednje kolo Serije A znala da mogu da završe u nižem rangu - na kraju se tugovalo u predgrađu Rima, a veliko slavlje je viđeno u Toskani i Udinama.

Posljednjih 90 minuta su učinili da prvoligaški status sačuvaju Empoli i Udineze, a u Seriju B ide Frozinone koji je u direktnom duelu izgubio od „zebri” na svom terenu 1:0 (gol Dejvisa).

I taj rezultat mu je, međutim, sve do sudijske nadoknade garantovao opstanak, a onda se u 93. minutu promijenilo sve - Empoli je pogotkom Nijanga savladao Romu 2:1 i poslao svoju ekipu „iznad crte”...

Empoli je sezonu završio sa 36 bodova, jednim više od Frozinonea koji se pridružio Sasuolu i Salernitani.

Šampion Inter je remizirao u Veroni (2:2, dvostruki strijelac Arnautović), dok je Lacio takođe osvojio bod na zatvaranju sezone - bilo je 1:1 na „Olimpiku” protiv Sasuola. Adam Marušić je igrao 90 minuta za „nebesko-plave”.

Lacio je sedmi i baš kao šestoplasirana Roma ide u Ligu Evrope.

Pored Intera, u Ligu šampiona su se plasirali Milan, Juventus, Atalanta i Bolonja, a još nije poznato da li će Italija dobiti i devetog predstavnika za evropsku scenu.

To zavisi od finala Lige konferencije između Fiorentine i Olimpijakosa (srijeda od 21 sat u Atini).

Ako trofej osvoji „viola”, koja je osma u Seriji A, plasiraće se u Ligu Evrope, što bi otvorilo mjesto devetoplasiranom Torinu za Ligu konferencije.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: