Sve je spremno za finale - Hram ili Kastel

Meč za titulu Prve crnogorske minifudbal lige igra se sjutra (ponedjeljak) od 21 sat

3780 pregleda 0 komentar(a)
Saborni hram će u finalu braniti titulu, Foto: Prva crnogorska minifudbal liga
Saborni hram će u finalu braniti titulu, Foto: Prva crnogorska minifudbal liga

Duga sezona, mnogo utakmica, golova, sjajnih poteza i nakon svega dvije najbolje ekipe će odlučiti ko će biti šampion - SB Sabornog hrama ili Kastel Nikšić.

Finale je zakazano za sjutra (ponedjeljak) od 21 sat.

Dva sjajna tima su u polufinalnim delima Prve crnogorske minifudbal lige eliminisali su Lovćensku vili Cetinje i Dadi radnju.

Fantastičan revanš meč odigrali su Kastel Nikšić i Dadi gradnja. Imao je Dadi blagu inicijativu od početka meča, koju je krunisao sa dva pogotka u dva minuta (14. i 15. minut) preko Denija Piranića, a zatim Nikole Popovića.

Ipak, u 19. minutu Danilo Babović postiže pogodak smanjuje rezultat u meču i donosi izjednačenje u seriji. Igralo se borbeno u nastavku meča i kada su se očekivali penali Miroje Jovanović je na 47 sekundi prije kraja postigao gol koji je donosio Dadiju finale.

Kastel je odmah uveo golman igrača i poslije jednog šuta i karambola Darko Nikolić je uspio da ugura loptu u mrežu i ipak odvede meč u penal rulet.

Tamo je naprije golman ekipe Kastela Đurđevac "skinuo" penal Popoviću u četvrtoj seriji, nakon čega je Spasojević odveo Nikšićane u finale za erupciju oduševljenja navijača iz Nikšića koji su došli da podrže svoju ekipu.

Aktuelni šampion SB Sabornog hrama slavio je i u drugom meču protiv Lovćenske vile (2:1).

Sve im je na samom početku meča, olakšao golman Lovćenske vile Marko Bošković, koji je već u 2. minutu zaradio crveni karton zbog igre rukom van šesterca kad je spriječio siguran pogodak.

Iz tog slobodnog udarca Hram je poveo 1:0, a već u sljedećem napadu duplirao vođstvo.

Lovćenska vila nije imala izmjenu, izdržala je pritisak sa igračem manje i nekako do poluvremena sačuvala svoj gol. Iako su uspjeli u 22. minutu da smanje rezultat, činjenica da Hram ima ukupno ubjedljivo vođstvo od 6:2, a da je Lovćenska bez izmjene ovaj meč je odvela u mirniju završnicu, bez previše zatezanja. Tome ide u prilog da u drugom poluvremenu nije bio ni jedan prekršaj.

Prije velikog finalča u meču za treće mjesto sastaće se Dadi gradnja i Lovćenska vila.

Polufinale, revanš mečevi

DADI GRADNJA - KMF KASTEL NIKŠIĆ 3:2 (Deni Piranić, Nikola Popović, Miroje Jovanović - Danilo Babović, Darko Nikolić)

LOVĆENSKA VILA CETINJE - SB SABORNOG HRAMA 1:2 (Filip Vujović - Darko Rajković, Dragan Radoman)

FINALE, ponedjeljak

21.00 SB Sabornog hrama - Kastel Nikšić

Bonus video: