FSCG: Deset utakmica kazne za golmana Budućnosti

Polovinu od te kazne Đorđije Pavličić je već odradio

15990 pregleda 30 reakcija 23 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Golman Budućnosti Đorđije Pavličić će pauzirati 10 utakmica zbog udaranja saigrača Igora Ivanovića, objavila je Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Crne Gore.

Pavličić je udario Ivanovića poslije remija sa Sutjeskom (2:2) u 33. kolu Meridianbet Prve lige - sve se dogodilo ispod sjeverne tribine stadiona pod Goricom na kojoj su se nalazile najvatrenije pristalice podgoričkog kluba.

Duel protiv Sutjeske je odigran 27. aprila, a Budućnost je od tada odigrala pet mečeva u 1. CFL i Kupu. To znači da je Pavličić već odradio polovinu kazne.

„Plave” čeka i finale Kupa (četvrtak protiv Jezera), a čuvar mreže neće imati pravo ni da brani u prve četiri utakmice naredne sezone koja kreće krajem jula.

„U izrečenu disciplinsku mjeru zabrane igranja uračunava se vrijeme provedeno Odlukom o suspenziji od 30.04.2024. godine. Žalba ne zadržava sprovođenje izrečene disciplinske mjere zabrana igranja”, navodi se u saopštenju Disciplinske komisije.

Kažnjena je i Sutjeska, i to sa pet hiljada eura, zbog propusta u organizaciji i nereda tokom meča sa Petrovcem u 33. kolu - tada je grupa navijača Nikšićana uletjela na teren, a jedan od simpatizera je i pokušao da udari sudiju Dejana Markovića.

Defanzivac Sutjeske Marko Simić mora da plati 300 eura jer je poslije duela sa Petrovčanima vrijeđao arbitri, istakla je Disciplinska komisija.

Bonus video: