FK Ibar: Ovo su prvi namješteni penali u istoriji fudbala

Rožajski klub se oglasio saopštenjem nakon meče 3. kola baraža za 2. CFL između Budve i Zete

19394 pregleda 34 reakcija 34 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

FK Ibar se oglasio saopštenjem nakon što je tim iz Rožaja treću godinu zaredom propustio priliku da se nađe u Drugoj ligi, iako je sve tri godine kao pobjednik regije učestvovao u baražu.

Budva i Zeta su danas na Lugovima igrali meč posljednjeg, trećeg kola, koji se završio ishodom koji je odgovao i jednima i drugima (remi sa golovima, pobjeda domaćina na penale.

"Fudbal je i konačno umro danas u Budvi i Crnoj Gori. Glavni akteri ove lakrdije bili su Budva i Zeta koji su izrežirali nemoguće. Nakon vođstva Zete od 3:0 možda je nekom i bilo moguće da pomisli da postoji fer-plej. Međutim, u našem klubu svjesno smo očekivali "hičkokovski" rasplet. Na ovakav mogući rasplet upozoravali smo i FSCG dopisom o miroljubivom meču u Budvi. Hajde da im čovjek "oprosti" remi, ali ovo su prvi namješteni penali u istoriji fudbala. Kap je prevršila svaku mjeru i tražimo da FSCG i Tužilaštvo reaguju na pomenuta dešavanja u Budvi. Obavijestićemo i UEFA i FIFA i dostaviti video materijal sa pomenute utakmice pa neka ocijene validnost utakmice", piše u saopštenju Ibra.

Rožajci upozoravaju da bi mogli da istupe iz lige.

"Moraćemo nakon svega ugasiti klub koji slavi 90 godina postojanja i preko 2.500 djece koliko ih trenira uklubu biće prepušteni ulici", dodaje se u saopštenju.

Bonus video: