I Čelsi se odlučio za bivšeg Gvardiolinog pomoćnika: Enco Mareska je novi trener "plavaca"

"Plavci" su se poput Arsenala odlučili sa bivšeg asistenta velikog Katalonca - Mikel Arteta je vratio "tobdžije" u vrh, na "Stemfordu" vjeruju da će isti slučaju biti i sa Italijanom

4259 pregleda 0 komentar(a)
Mareska, Foto: Reuters
Mareska, Foto: Reuters

Peti trener u kratkoj eri Toda Bolija - ovog puta bivši pomoćnik Pepa Gvardiole... Čelsi ima novog šefa stručnog štaba - Enco Mareska stiže iz Lestera.

Velikan sa "Stemforda" još nije zvanično objavio ovu vijest, ali svi mediji sa Ostrva javljaju da je dogovor pao i da će italijanski trener sa "plavcima" potpisati petogodišnji ugovor.

Mladi stručnjak na klupu Čelsija stiže iz Lestera sa kojim je tokom prethodne sezone igrao lijep fudbal i vratio ga u Premijer ligu, dok je prije "lisica" radio u rezervama Mančester sitija, Parmi, a bio je i asistent Pepu Gvardioli na klupi "građana".

Čelsi se tako, poput Arsenala, odlučio sa bivšeg asistenta velikog Katalonca - Mikel Arteta je vratio "tobdžije" u vrh, na "Stemfordu" vjeruju da će isti slučaju biti i sa Mareskom, nakon dvije godine za zaborav "plavaca".

Kako je objavio Fabricio Romano u ugovoru postoji i opcija o produžetku saradnje do 2030, kao i da će klub iz Zapadnog Londona platiti odštetu Lesteru.

Čelsi je nedavno pomalo neočekivano nakon samo jedne sezone otpustio Maurisija Poketina, koji je bio četvrti trener "plavaca" od 2022 - prije njega otkaze su dobili i Tomas Tuhel, Grejem Poter i Frenk Lampard.

Bonus video: