Oglasili se iz Otranta uoči baraža: "Krenuli verbalni pritisci iz Mladosti"

Prvi meč baraža između Otranta i Mladosti na programu je u petak u Ulcinju, dok je revanš četvrtog juna

9527 pregleda 6 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Baraž za popunu MeridianBet Prve crnogorske fudbalske lige počinje u petak, a danas iz ulcinjskog Otranta stižu optužbe na račun rivala u tim mečevima, Mladost Lob.Bet.

Iz ulcinjskog kluba su saopštili da je "zvaničnik Mladosti Danilo Mugoša pozvao našeg igrača Miloša Mugošu, sugerišući mu da ne nastupi u baraž mečevima a da će, zauzvrat, dobiti unosan ugovor i povlašten status u FK Mladost".

Prvi meč ovih rivala na programu je u petak u Ulcinju, revanš na "DG areni" je četvrtog juna. U baražu će igrati još Podgorica i Jedinstvo.

Saopštenje, koje je Otrant objavio na društvenim mrežama prenosimo integralno.

"Razočaranje u FK Otrant na člana uprave FK Mladost DG. Poštovani, u susret odlučujućim utakmicama za popunu Meridianbet 1.CFL apelujemo na sve aktere da prije svega vode računa o sportskom i ljudskom dostojanstvu i fer pleju a neka na terenu, u propisanim i obavezujućim uslovima, padne odluka o pobjednicima.

Svakako smo imali u planu obratiti se javnosti, medijima, navijačima, klubovima-akterima i FS i pozvati na fer i sportsku borbu, ali zbog događaja koje ćemo opisati, reagujemo hitno. Naime, poznato je da naš Otrant-Olympic za istorijski plasman u elitni rang treba da igra protiv ekipe Mladosti DG. Upravo iz suparničkog tabora krenuli su verbalni pritisci, sa ciljem da se pokuša poremetiti atmosfera u našoj ekipi, naruši jedinstvo i hemija, mimo svih pravila i normi, fudbalskih i ljudskih. Zvaničnik FK Mladost DG, g-din Danilo Mugoša pozvao je i pokušao našeg igrača Miloša Mugošu, sugerišući mu da ne nastupi u baraž mečevima a da će, zauzvrat, dobiti unosan ugovor i povlašten status u FK Mladost, odmah po okončanju ovosezonskog takmičenja. Razočarani smo postupkom predstavnika rivala, smatramo ovaj čin neprihvatljivim i apelujemo na dostojanstvenost i u pripremi i tokom predstojećih utakmica.

Otrant-Olympic učiniće sve, sa svoje strane, da mečevi sa Mladosti budu istinski praznik fudbala", navodi se u saoštenju koje potpisuje uprava ulcinjskog kluba.

Bonus video: