"NEUTEMELJENA KRITIKA"

Radonjić Kažiću: Ne možete da iznosite ocjene o stručnosti svih trenera

"O stručnosti kolega trenera mogli ste da govorite za vrijeme vašeg školovanja u Centru za edukaciju trenera FSCG, čiji ste bili polaznik", navodi Radonjić
154 pregleda 6 komentar(a)
Mojaš Radonjić, Foto: Savo Prelević
Mojaš Radonjić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.07.2017. 09:35h

Predsjednik Udruženja fudbalskih trenera Mojaš Radonjić tvrdi da je kritika stručnog rada sa crnogorskim fudbalerima koju je iznio šef stručnog štaba FK Budućnost Dragan Kažić najblaže rečeno, neutemeljena.

Radonjić navodi da su čekali da Kažić prethodnih dana pojasni svoje tvrdnje ili se izvini kolegama "zbog nesmotrene ili ishitrene izjave".

"Prije svega, u ime Udruženja i kao kolegi, želio bih da vama i igračima vašeg kluba čestitam na igri prikazanoj u revanš meču drugog kola kvalifikacija za plasman u Ligu šampiona protiv Partizana. Stručna javnost nepodijeljena je u ocjeni da su igrači Budućnosti odigrali taktički i tehnički dobar meč i da su, kako rekoste nakon utakmice, „pošteno igrali za svoj klub i grad“ protiv veoma kvalitetnog rivala. Uz to ste izjavili da ste zbog svega prikazanog ponosni na svoje igrače. Ako zaista vjerujete uz ono što ste izjavili, onda to ne korespondira sa onim što ste kasnije dodali, a odnosi na prethodni rad sa igračima koji nastupaju za Budućnost, koji ste nazvali „neradom“ ili „nestručnim radom“. Ukoliko je u pitanju nerad ili nestručni rad, postavlja se pitanje kako onda zbog svega viđenog možete biti ponosni na svoje igrače. Bilo bi elementarno korektno konstatovati da dobro izdanje Budućnosti u meču sa Partizanom nije isključivi proizvod rada aktuelnog stručnog štaba, koji je sa igračima crnogorskog šampiona tek mjesec dana. Vjerujemo da to vrlo dobro znate. Zasluge za dobru igru idu i na račun svih vaših kolega koje su značajan dio svoje karijere posvetili radu sa igračima u prethodnom periodu a koje danas imate priliku da trenirate", navodi Radonjić reagovanju. On smatra da Kažić u crnogorskom fudbalu nije proveo dovoljno vremena, niti je njegov "dosadašnji doprinos razvoju crnogorskog fudbala toliko značajan, da sebi može dati za pravo da iznosi ocjene o generalnom stanju i stručnosti svih trenera u Crnoj Gori".

"One se iznose nakon detaljne analize koju nije moguće napraviti za tridesetak dana profesionalnog angažmana. Uostalom, o stručnosti kolega trenera mogli ste da govorite za vrijeme vašeg školovanja u Centru za edukaciju trenera FSCG, čiji ste bili polaznik i čiju diplomu i licencu, vjerujem, sa ponosom posjedujete. I na kraju ovog reagovanja uvjeren sam da ćete, uzimajući u obzir činjenicu da ste iako u zrelim trenerskim i životnim godinama, na samom početku prvog profesionalnog angažmana u našem fudbalu korigovati stav o radu vaših kolega i da ćemo svi zajedno u narednom periodu kvalitetnim radom doprinositi prosperitetu crnogorskog fudbala", zaključuje Radonjić.

Preporučujemo za Vas