Ostali samo detalji: Kompani novi trener Bajerna

"Naš sportski direktor je odabrao Kompanija. To još nije zvanično, ali ostali su samo neki finalni detalji koji treba da se riješe", rekao je Rumenige u intervjuu za Skaj sport Italija

11072 pregleda 2 komentar(a)
Vensan Kompani, Foto: Reuters
Vensan Kompani, Foto: Reuters

Član nadzornog odbora minhenskog Bajerna Karl Hajnc Rumenige izjavio je danas da je dolazak Vensana Kompanija na mjesto novog trenera tog fudbalskog kluba samo pitanje "finalnih detalja koji će biti riješeni".

Bajern traži nasljednika Tomasa Tuhela, čiji je ugovor prekinut poslije niza negativnih rezultata. Klub, koji je Bajer Leverkuzen ove sezone zbacio sa trona u njemačkom prvenstvu, doživio je potom nekoliko neuspjeha.

Prvo je Ćabi Alonso odbio ponudu Bajerna i odlučio da ostane u Leverkuzenu, a potom su isto uradili i selektor Njemačke Julijan Nagelsman koji je produžio ugovor do 2026. i Ralf Rangnik koji ima ugovor sa selekcijom Austrije do 2026. godine.

Izbor je nedavno pao na Vensana Kompanija (38) koji je trenirao Anderleht i Barnli.

"Naš sportski direktor je odabrao Kompanija. To još nije zvanično, ali ostali su samo neki finalni detalji koji treba da se riješe", rekao je Rumenige u intervjuu za Skaj sport Italija.

Kontakt dvije strane, kako je dodao, omogućio je - Pep Gvardiola.

Trener Mančester sitija, koji je radio u Bajernu (od 2013. do 2016), dobro poznaje Kompanija koji je bio kapitan "građana" od 2013. do 2019. godine.

"Veoma nam je pomogao. Imao ga je kao kapitena u Sitiju, a pratio ga je i kada je bio u Barnliju", rekao je Rumenige.

Prema pisanju njemačke štampe, postignut je načelni dogovor Kompanija i Bajerna, kao i dogovor sa upravom Barnlija, sa kojim belgijski trener ima ugovor do ljeta 2028. godine.

Bonus video: