Jovetićeva filmska priča zaslužuje srećan kraj

Crnogorski kapiten i Olimpijakos za prvi evropski trofej, Fiorentina za drugi - finale Lige konferencija u Atini počinje u 21 sat

26832 pregleda 44 reakcija 11 komentar(a)
Sve je spremno za veliko finale: Jovetić i njegovi saigrači na posteru u Atini koji najavljuje veliki meč, Foto: UEFA
Sve je spremno za veliko finale: Jovetić i njegovi saigrači na posteru u Atini koji najavljuje veliki meč, Foto: UEFA

Stevan Jovetić i Fiorentina - 11 godina kasnije, sada na različitim stranama... Momčić sa neobičnom frizurom koji je od 2008. do 2013. zabavljao renesansni grad ovog maja sa napunjene 34 godine protiv svoje “viole” juri prvi evropski trofej u karijeri.

Atina i stadion AEK-a su spremni za spektakl - Olimpijakos i Fiorentina od 21 sat boriće se za pehar Lige konferencija.

Kada je kao veoma mlad u ljubičastom dresu rušio gigante Bajern i Liverpul, činilo se da je samo pitanje dana kada će osvojiti neko od Uefinih takmičenja, ali povrede i duga odsustva učinila su svoje, pa će Jo-Jo 16 godina nakon što je iz Partizana stigao na “Franki” imati priliku da zagrli evropski pehar.

Liga konferencija
foto: Graphic News

- Sve ovo je poput filmskog scenarija - rekao je italijanskim novinarima nedavno Jovetić.

Zbog svega što je uradio tokom karijere, zbog toliko godina bez mrlje, zbog uvijek sportskog ponašanja, kapiten “sokola” je zaslužio da ta filmska priča za njega ima srećan kraj.

Mendilibar - novi evropski pehar u samo 12 mjeseci?

Odisaće antički grad večeras istorijom - ukoliko slavi i Olimpijakos će prvi put osvojiti neki evropski pehar. I dok je među igračima velikana iz Pireja malo igrača koji su osvajali velike trofeje, gospodin pored klupe dobro zna kako se to radi, pošto je prije 12 mjeseci sa Seviljom “zgrabio” pehar Lige Evrope.

Hoze Luis Mendilibar u međuvremenu je stigao u Olimpijakos i doveo ga do velikog finala...

“Potpuno smo mirni i tako smo se spremali za finale”, istakao je španski stručnjak.

Njegov Olimpijakos je oduševio tokom nokaut faze - Makabiju je i dva meča zatrpao mrežu sa sedam golova, Fenerbahčeu je dao četiri, a šest Aston Vili, četvrtoplasiranoj ekipi Premijer lige...

“Moramo da unaprijedimo sve što smo do sada pokazili - očekujem da budemo još bolji u napadu i čvršći na terenu”, jasan je Mendilibar.

Viola na popravnom

Fiorentina je tokom davnih vremena igrala finale Lige (Kupa) šampiona, osvojila je 1961. Kup pobjednika kupova, ali od tada više nije imala evropskih uspjeha, pa će duel u atinskom predgrađu Nova Filadelfija i za “violu” na neki način biti istorijski.

Ekipa Vinćenca Italijana prošle godine je imala priliku da osvoji trofej najmlađeg Uefinog takmičenja, ali je u finalu u Pragu poražena od Vest Hema. Sada će imati priliku za popravni.

“Poraz u tom finalu boli i danas - igrače, cijeli klub, mene... Sada ćemo uraditi sve da se iskupimo i konačno to razočaranje ostavimo iza sebe”, rekao je Italijano.

Neuspjeh u “Zlatnom gradu” u mislima je i kapitenu Kristijanu Biragiju...

“Bilo je to sve prije samo godinu, rane su i dalje svježe - posebno zbog naših navijača koji su u tolikom broju stigli u Prag. Sada smo do finala stigli bez poraza i spremni smo da razočaranje od prošle godine pretvorimo u nešto pozitivno”, naglasio je Biragi.

Olimpijakos ili Fiorentina - jedno je sigurno, večeras se u Atini piše istorija.

Mutuova poruka Fiorentini: Čuvajte se Stevana

Stevan Jovetić je tokom vremena u Firenci pored sebe u napadu imao velikog i već tada iskusnog majstora Adrijana Mutua.

Rumunski maestro je za italijanske medije najavio finale između "viole" i Olimpijakosa, a posebno se osvrnuo na svog nekadašnjeg saigrača.

- Nevjerovatna je stvar da je on na drugoj strani... Nedavno smo se čuli, ne zna da li će početi, ali ako izađe, Jove je uvijek najbolji. Morate da se pazite njega, jednog od naših, jednog sa kojim smo bili blizu velikih priča u Kupu Uefa (polufinale 2009) i Ligi šampiona", naglasio je Mutu za "Gazetu delo sport".

Bonus video: