Početak suđenja za smrt Maradone odgođen za oktobar

Istraga je pokrenuta na zahtjev njegove porodice nekoliko dana poslije smrti. Utvrđeno je da je njegovo liječenje bilo puno propusta i nepravilnosti i pokrenut je sudski postupak protiv osam osoba, uključujući ljekare i medicinske sestre, zbog moguće odgovornosti za Maradoninu smrt

5501 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Krivični sud u Argentini odložio je za 1. oktobar početak suđenja u postupku za nemar protiv osam osoba koje su navodno umiješane u smrt legendarnog fudbalera Dijega Maradone.

Suđenje je trebalo da počne 4. juna, ali je Krivični sud u San Isidru, na periferiji Buenos Ajresa, danas saopštio da su strane uključene u slučaj ubistva pokrenule nekoliko pitanja i da ona tek treba da budu riješena. Sud nije dalje obrazložio odluku.

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena Dijego Maradona umro je 25. novembra 2020. u Buenos Ajresu u 60. godini od srčanog udara.

Istraga je pokrenuta na zahtjev njegove porodice nekoliko dana poslije smrti. Utvrđeno je da je njegovo liječenje bilo puno propusta i nepravilnosti i pokrenut je sudski postupak protiv osam osoba, uključujući ljekare i medicinske sestre, zbog moguće odgovornosti za Maradoninu smrt.

On se u kući oporavljao nakon što je u novembru 2020. podvrgnut operaciji zbog krvnog ugruška u mozgu.

Optuženi su negirali bilo kakve nepravilnosti u Maradoninom lečenju.

Među pitanjima na koje treba odgovoriti je i da li će optuženima suditi troje sudija za prekršaje ili narodna porota, kako je tražila jedna od optuženih medicinskih sestara.

Očekuje se da će na suđenju govoriti više od 200 svjedoka, uključujući i Maradonine ćerke i bivše partnerke.

U medicinskom izvještaju navodi se da je Maradona imao problema sa srcem i da je bio u teškom stanju i do 12 sati i da nije dobio adekvatno liječenje za pacijenta u njegovom stanju.

Bonus video: