Jovetić: Zaslužili smo ovo, jedva čekam žurku u Pireju

"Fenomenalan osjećaj - prvi evropski trofej za Olimpijakos, prvi i za mene"

21258 pregleda 18 komentar(a)
Jovetić tokom finala Lige konferencija, Foto: Reuters
Jovetić tokom finala Lige konferencija, Foto: Reuters

Medalja oko vrata i poljubac u prolazu za trofej koji je toliko čekao... Ono što je davno zaslužio svojim fudbalskim majstorijama, ponašanjem na terenu i van njega, Stevanu Jovetiću se vratilo večeras u paklu Atine.

Crnogorski kapiten je dosanjao evropski trofej, njegov Olimpijakos i grčki fudbal, takođe - klub iz Pireja u 116. minutu finala Lige konferencija srušio je Fiorentinu (1:0).

"Fenomenalan osjećaj - prvi evropski trofej za Olimpijakos, prvi i za mene", bilo je prvo što je Jovetić nakon meča rekao za TNT sports.

Naš maestro je ušao u 72, a u petom minutu produžetka fenomenalno se oslobodio dvijice čuvara, šutirao, ali je njegov udarac zaustavio Pjetro Teraćano.

"Ponosan sam na moje momke. Vidjeli ste kakva je atmosfera bila - bili smo odlični tokom cijele godine i zaslužili smo ovo", dodao je Jovetić.

Sudbina ili nešto drugo, ali do prvog evropskog trofeja Jovetić je stigao protiv kluba koji ga je daleke 2008. lansirao u evropski fudbal.

"Moram da uputim komplimente Fiorentini, dvije godine zaredom su u finalu, sjajan su tim i želim im sve najbolje".

Gol odluke postigao je Ajub el Kabi u 116. minutu, nakon čega je VAR dugo provjeravao da li se Marakonac našao u ofsajdu.

"Nisam odmah znao da li provjeravaju ofsajd ili faul, kada su rekli da je u pitanju nedozvoljena pozicija znao sam da je gol", istakao je Jo-Jo.

Novinara TNT-a zanimalo je da li će biti žurke večeras...

"Vjerujem da će biti sjajna žurka u Pireju, jedva čekam", zaključio je Jovetić, koji je početkom ove sezone stigao u Olimpijakos.

Bonus video: