Olimpijakos prejak za Partizan, Vardar piše istoriju

Očekivao se mnogo bolji otpor tima Miroslava Đukića, mnogo povoljniji rezultatski epilog, ali se pokazalo da slaba igra u revanšu 2. kola protiv Budućnosti, kada su Podgoričani držali u šahu srpskog šampiona, nije bila slučajna.
56 pregleda 13 komentar(a)
Olimpijakos, Foto: Beta
Olimpijakos, Foto: Beta
Ažurirano: 25.07.2017. 21:00h

Olimpijakos je na bivšem armijskom stadionu u Beogradu savladao Partizan sa uvjerljivih 3:1 i završio maltene sav posao oko prolaska u plej-of rundu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Očekivao se mnogo bolji otpor tima Miroslava Đukića, mnogo povoljniji rezultatski epilog, ali se pokazalo da slaba igra u revanšu 2. kola protiv Budućnosti, kada su Podgoričani držali u šahu srpskog šampiona, nije bila slučajna.

Nije Partizan bio slabiji u polju od šampiona Grčke, štaviše imao je veći posjed, više je prijetio, ali su gosti iz Pireja održali lekciju Beograđanima u konkretnosti i realizaciji, te surovo kaznili svaku njihovu gršku.

Domaće je razbio francuski napadač El Fardu Mohamed Ben Nabuhane, koji je u 6. minut na asistenciju Marka Marina načeo Kljajića, a početkom nastavka pogodio same raklje Partizanovog gola nakon polukontre i dodavanja Gonzalesa.

Ben je prije četiri godine došao u Grčku, nosio je dres Vijerije i Levadijakosa, a prošlog ljeta je stigao u Olimpijakos.

Sve što je Partizan uspio konkretno da uradi bio je izjednačujući gol Tavambe u 10. minutu, nakon asistencije Marka Jankovića. Crnogorski reprezentativac bio je jedan od najzapaženijih u domaćem sastavu, na terenu je proveo svih 90 minuta, baš kao i Nebojša Kosović.

Tačku na ovaj duel, vjerovatno i dvomeč, stavio je Nigerijac Emanuel Emenike nakon školskog kontranapada u prvom minutu sudijske nadoknade.

Revanš je narednog utorka u Pireju, a sudeći po večerašnjem rezultatu, Partizan će više biti zainteresovan za žrijeb plej-of runde kvalifikacija za Ligu Evrope, koji je na programu četiri dana ranije, u petak.

Vardar je na areni "Filip II Makedonski" senzacionalno savladao Kopenhagen sa 1:0 i došao na korak od najvećeg evropskog uspjeha u istoriji - plasmana u grupnu fazu nekog evrotakmičenja.

Crnogorski reprezentativac Damir Kojašević ušao je u igru pola sata prije kraja, a samo pet minuta po njegovom ulasku, šampion Makedonije je postigao odlučujući gol - Džonatan Baloteli, koji je prošlog ljeta došao u Vardar, zakucao je loptu pod prečku Danaca za veliko slavlje u Skoplju.

Naredne sedmice, u Kopenhagenu, Vardar će igrati za prolaz u plej-of fazu Lige šampiona, u kojoj i ispadanje vodi u grupnu fazu Lige Evrope.

Još jedan crnogorski fudbaler na pragu je velikog uspjeha - Šerif i Stefan Mugoša su odigrali zadovoljavajućih 0:0 protiv Karabaga u Azerbejdžanu. Mugoša je bio na terenu do 72. minuta, kada je zamijenjen, jer se italinanski trener na klupi šampiona Moldavije Roberto Bordin odlučio da čuva svoju mrežu.

CSKA iz Moskve je na korak prolaska u plej-of rundu nakon trijumfa od 2:0 protiv AEK-a u Atini, a dobar posao napravili su i češki klubovi - Plzenj je igrao 2:2 u Bukureštu protiv FCSG, nekadašnje Steaue, dok je Slavija u Pragu slavila sa 1:0 protiv BATE Borisova.

Rijeka i Marko Vešović na teren će u srijedu, a protivnik je jak - šampion Austrije Salcburg.

Rezultati:

Partizan - Olimpijakos 1:3

Tavamba 10. - Ben 6, 56, Emenike 90+1.

Vardar - Kopenhagen 1:0

Džonatan Baloteli 65.

Karabag - Šerif 0:0

Slavija Prag - BATE Borisov 1:0

Škoda 20 (penal)

AEK - CSKA Moskva 0:2

Džagoev 45+1, Vernblum 86.

FCSB - Plzenj 2:2

Budesku 37, Tešeira 61. - Krmenčik 23, Kopic 53.

Srijeda:

Astana - Legija (16)

Dinamo Kijev - Jang Bojs (18.30)

Salcburg - Rijeka (18.45)

Hapoel Ber Ševa - Ludogorec (19)

Vitorul - APOEL (20)

Maribor - Hafnarfjordur (20.45)

Seltik - Rozenborg (20.45)

Briž - Bašakšehir (20.45)

Nica - Ajaks (20.45)

Bonus video: