Mbape u Realu - veza koja traje pet godina

On je u decembru 2012, kao talentovani dječak kluba INF Klerfonten, posjetio Realov trening kamp, upoznao svog idola Kristijana Ronalda, a nedavno otkrio da je još prije tri godine „umalo prešao u Real“
69 pregleda 2 komentar(a)
Mbape Ronaldo, Foto: Marca.com
Mbape Ronaldo, Foto: Marca.com
Ažurirano: 25.07.2017. 12:09h

Izgleda da više nema ni najmanje dileme, bar bi se tako moglo zaključiti iz španskih medija – Kilijan Mbape postaće novi igrač Reala, najskuplji fudbaler svih vremena.

„Kraljevski klub“ je spremio 160 miliona eura, spremiće još kusur od 20 miliona na ime bonusa, i 18-godišnji fudbaler preseliće se iz Monte Karla u Madrid.

Veza između o Mbapea i Reala traje već nekoliko godina.

On je u decembru 2012, kao talentovani dječak kluba INF Klerfonten, posjetio Realov trening kamp, upoznao svog idola Kristijana Ronalda, a nedavno otkrio da je još prije tri godine „umalo prešao u Real“.

„On je navijač Reala, a Ronaldo je njegov idol. Satima gleda njegove snimke na internetu“, kazao je u aprilu za „Frans fudbal“ njegov otac Vilfrid.

Istovremeno, Zinedin Zidan je signalizirao da je Real zainteresovan za vunderkinda.

„Znam da je bio blizu Reala, ali sada je u Monaku. Pred njim je velika budućnost, da li u Realu – vidjećemo“, kazao je Zidan.

Mbape je u drugom dijelu prošle sezone pokazao izuzetan talenat i potencijal, postigavši šest golova u eliminacionoj fazi Lige šampiona.

U seniorskoj konkurenciji odigrao je ukupno 58 utakmica i postigao 27 golova.

Za reprezentaciju Francuske nastupio je četiri puta.

Dovoljno za 180 miliona eura...

Bonus video: