Premijerligaški sudija Bob Medli podijelio sjećenje na Matiju Šarkića uz smiješan detalj iz tunela

"Matiju nisam poznavao, ali sam imao čast da podijelim pogled sa ovim mladićem. Taj smiješan trenutak u tunelu ostao je u meni i bio sam shrvan kada sam čuo ovu vijest"

7214 pregleda 33 reakcija 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Engleski premijerligaški sudija Bob Medli podijelio je smiješan trenutak sa Matijom Šarkićem uoči utakmice igrane 2016. godine, ističući koliko je shrvan kada je čuo vijest o preranoj smrti crnogorskog golmana.

"Matiju sam sreo 2016. godine kada sam sudio moj prvi kvalifikacioni meč za Euro U19 reprezentacija, između Crne Gore i Francuske. Matija je bio kapiten Crne Gore, a uz to golman - najteže za sudije, jer ako se desi problem, mora da se razgovara sa nekim na terenu, a kapiten na golu je predaleko".

"Dok smo stajali u tunelu pred utakmicu, Matija je došao i pružio mi ruku. S obzirom na to da moje poznavanje crnogorskog jezika nije bilo baš najbolje, šokantnim polomljenim engleskim akcentom pokušao sam da Matiji, uz mnogo gestova ruku i radikalnog izraza lica, objasnim da bi kao kapitenu i golmanu bilo teško raditi s njim".

"Na moje pitanje - 'ako postoji igrač u timu koji govori engleski, možda bi mogao da razgovaram danas sa njim ako se dogodi neki problem' - dočekao me je Matijin prazan pogled. Pokušao sam ponovo sa još gore polomljenim engleskim, ali je kameni izraz ostao na njegovom licu. Bio sam poražen. Pogledao sam Matiju i rekao sebi: 'Očigledno gubim vrijeme i nigdje ne stižem".

"Matija se potom napola nasmiješio i jakim balkanskim akcentom mi odgovorio - broj devet, pričaj engleski s njim".

"Oduševljen i veoma ponosan na sebe, odgovorio sam: 'Ah, ti pomalo razumiješ engleski. Ovo je dobro. A broj devet dobro govori engleski?' Matija se nasmiješio i odgovorio... 'Da, nije loš, to je moj brat Oliver, mi smo iz Grimsbija... Samo sam htio da vidim dokle ćeš nositi s tim".

"Dobro se našalio sa mnom!"

"Matiju nisam poznavao, ali sam imao čast da podijelim pogled sa ovim mladićem. Taj smiješan trenutak u tunelu ostao je u meni i bio sam shrvan kada sam čuo ovu vijest. Iskreno saučešće njegovoj porodici i prijateljima. Počivaj u miru, Matija", napisao je Bob Medli.

Bonus video: