U posljednjim mečevima SCG jedan Crnogorac je srušio Englesku

Milan Đurišić je dan nakon referenduma u Crnoj Gori donio pobjedu omladinskoj selekciji SCG protiv gordog Albiona

6611 pregleda 1 komentar(a)
Đurišić je karijeru završio u dresu Iskre, Foto: FK Iskra/Facebook
Đurišić je karijeru završio u dresu Iskre, Foto: FK Iskra/Facebook

Srbija će večeras prvi put kao samostalna država igrati protiv Engleske, za razliku od Crne Gore koja je nakon obnove nezavisnosti čak u tri ciklusa završila u grupi sa zemljom u kojoj je fudbal rođen.

Kako nije bilo duela "orlova" i "albiona" jedan meč iz mlađih kategorija, odigran 2006, dan nakon referednuma u Crnoj Gori i danas zvuči zanimljivo.

Omladinska selekcija Srbije i Crne Gore, predvođena sa klupe Miodragom Radulovićem, a na terenu sa Milanom Đurišićem, Balšom Božoviće, Bobanom Čabarkapom, Darkom Markovićem i Ivanom Vukovićem, srušila je tada Englesku sa 1:0.

Bilo je to u elitnoj fazi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a gol za pobjedu postigao je upravo jedan od Crnogoraca - Milan Đurišić.

"Plavi" bez obzira na veliku pobjedu nisu uspjeli da odu na Euro, ali su srušili i snove Engleza, za koje su tada između ostalih igrali Džo Hart, Adam Džonson, Metju Konoli...

"Nema budućnosti u snovima Engleske", napisala je tada Uefa, koja je pohvalila vještine Đurišića.

Đurišić je bio dijete Budućnosti, igrao je za OFK Titograd, Lovćen i Mogren, a posljednje četiri godine karijere proveo je u dresu Iskre.

Bonus video: