Mbape: Mislim da neću učestvovati na OI

"Stav mog kluba (Real Madrid) je vrlo jasan, mislim da neću učestvovati na OI", rekao je Mbape, čija reprezentacija sjutra počinje igru na Evropskom prvenstvu u fudbalu u Njemačkoj

3694 pregleda 0 komentar(a)
Kilijan Mbape, Foto: Reuters
Kilijan Mbape, Foto: Reuters

Kapiten francuske fudbalske reprezentacije, Kilijan Mbape definitivno je zatvorio vrata za učešće na Olimpijskim igrama (OI) u Parizu, rekavši da njegov budući klub Real Madrid ima jasan stav o tome.

"Stav mog kluba (Real Madrid) je vrlo jasan, mislim da neću učestvovati na OI", rekao je Mbape, čija reprezentacija sjutra počinje igru na Evropskom prvenstvu u fudbalu u Njemačkoj.

Mbape je u istoj izjavi indirektno pomenuo i predstojeće, vanredne parlamentarne izbore u Francuskoj.

Čuveni igrač je rekao da je protiv "ekstrema i ideja koje dijele".

Mbape je stao u odbranu svog saigrača Markusa Tirama rekavši da Tiram nije otišao predaleko u izjavi koju je u subotu dao. Tiram je u subotu rekao da se treba boriti protiv ekstremno desničarske stranke Nacionalno okupljanje.

Francuski mediji su ranije danas prenijeli da je Francuska fudbalska federacija (FFF) pozvala na poštovanje sopstvene neutralnost pred prijevremene parlamentarne izbore u Francuskoj, ali je istovremeno uputila apel na izlazak na izbore.

"Svako od njih (igrača) je u mogućnosti da se slobodno izrazi, u skladu sa sopstvenim ubjeđenjima. Veoma vezana za slobodu izražavanja Francuska fudbalska federacija se pridružuje neophodnom pozivu na glasanje koji je dio demokratije, ali ističe svoju neutralnost i želju da ta neutralnost bude poštovana", dodaje se u saopštenju.

Vanredni parlamentarni izbori u Francuskoj biće održani u dva kruga, 30. juna i 7. jula, dok su OI od 26. jula do 11. avgusta u Parizu.

Bonus video: