Najgore pojačanje u istoriji Reala - 28.000 za svaki minut igrača koji je spavao na klupi

Fober je, međutim, ostao upamćen i po jednom nevjerovatnom gafu – tokom utakmice sa Viljarealom, dok je sjedio na klupi, on je zadrijemao, a slika igrača Reala kako spava dok se igra fudbal, obišla je svijet
291 pregleda 0 komentar(a)
fober, Foto: Realmadrid.com
fober, Foto: Realmadrid.com
Ažurirano: 24.07.2017. 12:15h

U jeku prelaznog roka, dok se čeka ozbiljan manevar Reala, španska „Marka“ podsjetila je da je kraljevski klub u ne tako davnoj prošlosti imao žestoke promašaje u prelaznom roku.

Malo ko se, vjerovatno, sjeća da su u Madridu igrali Nuri Šahin, Rojston Drente ili Džonatan Vudgejt, stariji ljubitelji fudbala sa ovih prostora još se čude kako su do „Bernabeua“ stigli Predrag Spasić i Perica Ognjenović...

Ali, najveća misterija svih vremena je Žulijan Fober, koji je kišovitog 2. februara 2009. godine, pred 50 ljudi na stadionu pokazao dres Reala sa brojem 18, koji mu je prethodno uručio legendarni Alfredo di Stefano.

Fober je tada imao 24 godine i Real ga je uzeo na pozajmicu iz Vest Hema, plativši 1,5 miliona eura.

Njegovo dovođenje izazvalo je čuđenje u javnosti, španski mediji su se pitali čime je francuski fudbaler zaslužio poziv najtrofejnijeg kluba na svijetu.

„Dopustite mi da igram, pa onda pričajte“, kazao je tada Fober.

Odgovor, međutim, ni do danas nisu dobili.

Ne može se, doduše, reći da nije imao neku reputaciju. On je odigrao jedan meč za reprezentaciju Francuske, i to protiv Bosne i Hercegovine, avgusta 2006, a nosio je broj 10 na leđima.

On je, tako, postao prvi francuski fudbaler koji je obukao desetku "trikolora", nakon povlačenja Zinedina Zidana.

U Realu je, međutim, bio, najblaže rečeno, neprimjetan na terenu.

Fober je tokom drugog dijela sezone 2008/2009, odigrao tek dvije utakmice, odnosno ukupno 54 minuta. Svaki njegov minut proveden na terenu koštao je Real 28 hiljada eura.

Fober je, međutim, ostao upamćen i po jednom nevjerovatnom gafu – tokom utakmice sa Viljarealom, dok je sjedio na klupi, on je zadrijemao, a slika igrača Reala kako spava dok se igra fudbal, obišla je svijet.

Fober se na kraju sezone vratio u Vest Hem, u kome je proveo još svije godine.

Igrao je kasnije za turski Elazigspor, Bordo, Kilmarnok, a sada je u finskom Interu iz Turkua.

Bonus video: