Opština Zeta: Antizetska odluka - vrhunac kriminalnog ponašanja Savićevića i poslušnika, očekujemo reakciju SDT-a

"Zašto su Dejan Savićević i njegova Disciplinska komisija ćutali na polufinalnu utakmicu kupa između Jezera i Dečića? Zato što ne smije od braće Drešaj živ da se čuje, ali zato misli da može da uništava zetsku fudbalsku mladost ovakvim kriminalnim odlukama"

6318 pregleda 23 reakcija 19 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Odluka Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Crne Gore da Zetu i Budvu vrati u treći rang takmičenja i ne dozvoli im učešće u Drugoj ligi predstavlja vrhunac kriminalnog i samovoljnog ponašanja Dejana Savićevića i njegovih poslušnika, poručili su iz Opštine Zeta.

Kako se navodi u nepotpisanom saopštenju Opštine Zeta, "Savićević i Disciplinska komisija su uništili crnogorski fudbal, kako klupski, tako i reprezentativni".

"Zbog ove kriminalne i politički motivisane odluke, očekujemo da SDT hitno pokrene istragu protiv Savićevića i članova Disciplinske komisije koji na svaki način pokušavaju da spriječe njegovu smjenu i tako nastave siguran sunovrat crnogorskog fudbala", dodaju u saopštenju.

Disciplinska komisija FSCG Zetu i Budvu je vratila u niži (treći) rang takmičenja, kako je navela, "zbog učešća u neregularnosti utakmice 3. kola Baraža za popunu Druge lige".

"Posebno je simptomatično da Dejan Savićević i njegovi evnusi u Discplinskoj komisiji koji su glasali za ovu odluku, sve ovo čine nakon objave da će FK Zeta preći u vlasništvo Opštine, ali i nakon završenih lokalnih izbora u Budvi, gdje je Savićevićev DPS ostao u opoziciji", navode iz Opštine Zeta.

Kako kažu, pošto je Savićevićeva smjena sa funkcije predsjednika FSCG više nego izvjesna, ovakvim odlukama, navode u saooštenju, pokušava da obezbijedi podršku jednog broja klubova iz Sjeverne regije.

"I da novim zloupotrebama nastavi da određuje ko će biti prvak, ko će ispasti iz Prve, ko iz Druge lige, a ko ne može da napreduje uprkos rezultatima, kao što su to FK Zeta i FK Budva", piše u saopštenju.

Postavili su i pitanje Dejanu Savićeviću, ali i odgovorili na njega...

"Zašto nije ovakvu odluku donio nakon namještene utakmice Mladost – Dečić gdje su čitava Crna Gora, region, ali i svijet, u direktnom prenosu vidjeli namještenu utakmicu. Zašto su Dejan Savićević i njegova Disciplinska komisija ćutali na polufinalnu utakmicu kupa između Jezera i Dečića? Zato što ne smije od braće Drešaj živ da se čuje, ali zato misli da može da uništava zetsku fudbalsku mladost ovakvim kriminalnim odlukama, a da ne dobije zasluženi odgovor. Nije se Savićević oglasio ni nakon posljednjeg kola Druge lige, gdje su bili rukometni, a ne fudblaski rezultati, i pošto čitava Crna Gora vidi kako se namještaju utakmice u Prvoj i Drugoj ligi, Dejan Savićevć misli da može Zetu i Budvu da kažnjava za sve druge", navodi se u saopštenju Opštine Zeta.

Pozvali su fudbalsku i sportsku javnost, ali i predstavnike ostalih fudbalskih klubova, da bojkotuju učešće u crnogorskoj ligi, dok Dejan Savićević sam ne podnese ostavku, ili bude smijenjen na sjednici koju, kako kažu, ne smije da zakaže.

"Opština Zeta obavještava javnost da će svim pravnim sredstvima stati uz svoj klub i neće dozvoliti njegovo gašenje što je sve vrijeme cilj Dejana Savićevića, jer ne može oprostiti FK Zeta što je prvi šampion u nezavisnoj Crnoj Gori. Takođe, nakon opravdanog gnijeva i revolta građana Zete, razmotrićemo da Dejana Savićevića i sve članove Disciplinske komisije koji su glasali za ovu antizetsku odluku proglasimo persoanama non grata, jer takvi ljudi ne zaslužuju ni trunku poštovanja, a kamoli zetskog gostoprimstva", zaključuju u saopštenju.

U trećem, posljedjem kolu baraža za popunu Druge lige, Budva i Zeta su na Lugovima remizirali 3:3, domaći su penalima slavili 4:2. Baš takav epilog - remi sa golovima, uz pobjedu Budve na penale - i jedne i druge je vodio u viši rang.

Bonus video: