Sančes se dogovorio s PSŽ-om, sada je na potezu Venger

U pitanju je četvorogodišnji ugovor vrijedan 16 miliona eura po sezoni
51 pregleda 0 komentar(a)
Sančes, Foto: Reuters
Sančes, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.07.2017. 15:42h

Aleksis Sančes se dogovorio sa Pari Sen Žermenom, ostalo je da francuski klub pronađe zajednički jezik sa Arsenalom - i jedan od najvećih transfera ovog ljeta će biti završen.

Čileanac je odlučio da napusti sjeverni London godinu prije isteka ugovora, čak bi u Parizu trebalo da dobije ogromnu platu od 306 hiljada eura sedmično.

U pitanju je četvorogodišnji ugovor vrijedan 16 miliona eura po sezoni.

"To su medijske izmišljotine", odgovorio je menadžer Arsenala Arsen Venger kada je upitan da li Sančes ide u PSŽ.

Međutim, i engleski i francuski mediji javljaju da je posao blizu realizacije i da je Arsenal jednostavno prinuđen da sjedne za sto i privede kraju pregovore sa "svecima".

Arsenal je do sada, makar se tako vjeruje, odbijao ponude od 50 miliona koje su slali Čelsi i Mančester siti.

Francuski novinari navode da je PSŽ spreman da ponudi između 60 i 70 miliona eura za slobodu nekadašnjeg napadača Barselone i Udinezea.

"Mi želimo da Aleksis ostane", kategoričan je Venger.

"Tobdžije" se, ipak, ne pitaju mnogo, jer je Sančes, koji je na produženom odmoru, prethodnih dana boravio u Parizu i čvrsto odlučio da karijeru nastavi u Pari Sen Žermenu.

Kako pišu Francuzi, Arsenal je već odbio jednu ponudu PSŽ-a po kojoj bi u London stigao novac uz jednog ili dvojicu igrača.

PSŽ takođe pokušava sve i da dovede Nejmara iz Barselone, ali taj transfer nije izvjestan.

Predsjednik Barse Đozep Bartomeu je rekao da Brazilac nije na prodaju, dok je katalonski list "Sport" objavio da je Nejmar kazao Luisu Suaresu i Lionelu Mesiju da ne želi da napusti "Nou Kamp".

Bonus video: