Nejmar se poigravao sa Juveom, Totenhem dobio PSŽ

0 komentar(a)
Nejmar, Foto: Reuters
Nejmar, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.07.2017. 07:54h

Šou Nejmara, dva gola i brojni promašaji Barselone obilježili su pripremni meč protiv Juventusa koji je odigran u Nju Džersiju pred 82.104 navijača.

Katalonci su pobijedili rezultatom 2:1, a Braziilac je fenomenalnu partiju krunisao s dva gola u prvom poluvremenu.

Oba puta je nakon solo prodora, a posebno će se pamtiti drugi pogodaka kada je driblao gotovo cijelu odbranu "stare dame".

"Nejmar ide? Ja ga želim u Barseloni, svi znamo koliko je važan za nas. Važan je i za svlačionicu, što je svakom treneru bitno", rekao je trener Barse Ernesto Valverde.

Treneri su u drugom poluvremenu promijenili po 11 igrača, a Masimilijanu Alegriju se isplatio tandem Paulo Dibala-Đorđo Kjelini. Argentinac je asistirao, a iskusni štoper pogodio mrežu "blaugrane" u 63. minutu.

"Generalno sam zadovoljan, rezultat nije u prvom planu. Odradili smo tri ili četiri treninga zajedno, polako se kompletiramo i bićemo još bolji", kazao je Alegri.

Šansu je u drugom poluvremenu dobio i Daglas Kosta, novajlija iz Bajerna, kao i Vojćeh Ščešnji, koji je pojačao italijanskog šampiona prije nekoliko dana.

Spektakl je višen i na Floridi - Totenhem je u Orlandu pobijedio Pari Sen Žermen rezultatom 4:2.

Evrogol je postigao vezista Sparsa Kristijan Eriksen, a pažnju na sebe je skrenuo golman "svetaca" Kevin Trap, koji je pravio početničke greške.

"Bilo je mnogo dobrih stvari u našoj igri. U pitanju je pripremni meč, ali uvijek je pozitivno kada vidite da kompletna ekipa funkcioniše onako kako želite", istakao je menadžer Totenhema Maurisio Poketino.

Bonus video: