Bonući se osjeća čudno u dresu Milana: Tim će moći da se osloni na moje iskustvo

Bonući je naglasio da su ambicija i glad za uspjesima ključni faktori uspjeha jednog tima
0 komentar(a)
Leonard Bonući, Foto: Twitter
Leonard Bonući, Foto: Twitter
Ažurirano: 22.07.2017. 08:58h

Leonardo Bonući (30) priznao je da se osjeća "pomalo čudno" u dresu Milana i sa njegovim grbom na grudima, ali nema dilemu da je transfer iz Juventusa - vrijedan 42 miliona eura - upravo ono što je želio i što mu je potrebno u ovoj fazi karijere.

"Uvijek dajem i više od maksimuma, čak i ako se tog dana ne osjećam dobro. To sam radio za Bari, Juventus i reprezentaciju, a radiću i za Milan. Želim da zajedno sa saigračima učinim da ovaj klub opet bude veliki. Milan zaslužuje bolje rezultate, kako u Italiji, tako i u Evropi", rekao je Bonući za "Gazetu delo sport".

Na San Siro je ovog ljeta stiglo mnogo odličnih, provjerenih fudbalera, čeka se još prvoklasni napadač, pa da ekipa bude kompletna. Sezona za "rosonere" počinje već u četvrtak, kada u okviru trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope gostuju rumunskoj Univerzitatei.

"Klub je mnogo uložio i sada je na nama da pobjedama dodatno podignemo entuzijazam navijača. Mogu da kažem da živim za izazove, a ovo je fascinantan izazov. Dolaskom u Milan sam praktično uplatio opkladu na samog sebe. Ne znam koliko igrača bi uradilo tako nešto sa 30 godina".

Bonući je naglasio da su ambicija i glad za uspjesima ključni faktori uspjeha jednog tima.

"Tokom šest godina pobjeđivanja sa Juventusom naučio sam kako se postaje lider, ali u Milanu stojim na vrhovima prstiju", slikovito je objasnio da niko ne može da garantuje kako će se grupa novih igrača uklopiti na terenu.

"Tim će moći da se osloni na moje iskustvo. Saigračima poručujem - ništa nije nemoguće!", rekao je sjajni štoper, koji će u narednom periodu "ratovati" i sa svoja dva sina, navijačima Torina, odnosno Juventusa.

Bonus video: