Uefa pokrenula disciplinski postupak protiv Vardara

0 komentar(a)
Uefa, Foto: Uefa
Uefa, Foto: Uefa
Ažurirano: 20.07.2017. 13:36h

Evropska fudbalska unija (Uefa) pokrenula je disciplinski postupak protiv makedonskog šampiona Vardara zbog propusta u organizaciji i incidenata na meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv švedskog Malmea.

Kako je prenijela makedonska agencija MIA, delegat utakmice Vardar - Malme je naglasio lošu organizaciju tog kvalifikacionog meča koji je odigran u utorak u Strumici, na jugoistoku Makedonije.

Delegat je naveo da su navijači Vardara bacali tvrde predmeti na teren, uvredljvo skandirali, kao i da je vaća grupa navijača uznemiravala službena lica i da je bilo upotrebe pirotehničkih sredstava. U izvještaju sa utakmice se naglašava i navijačko blokiranje stepenica na centralnoj tribini.

Kako navodi MIA, odluka oko izvjesne kazne makedonskom fudbalskom šampionu će biti donijeta 28. jula.

Skopski Vardar je revanš utakmicu koja je odigran u Strumici, jer se nacionalni stadion u Skoplju priprema za meš Superkupa Uefa, dobio sa 3:1 i ukupnim rezultatom 4:2 se plasirao u treću rundu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Suparnički tim iz Švedske Malme je, dodaje se, imao niz primjedbi na organizaciju utakmice i ponašanje navijača Vardara na utakmci na stadionu "Mladost" u Strumici.

Bonus video: