Pohvale od Uefe - besprekorna organizacija meča visokog rizika

Ogroman, gotovo nezapamćen broj organa reda čuvao je mir na stadionu pod Goricom, ali i oko nega.
56 pregleda 5 komentar(a)
Budućnost - Partizan, Foto: Savo Prelević
Budućnost - Partizan, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.07.2017. 19:21h

Uefin meč „visokog rizika” protekao je bez velikih incidenata - uz dobar otpor Budućnosti favorizovanom Partizanu, to je i najveća dobit fudbalskog spektakla pod Goricom u utorak veče.

"Uefa je na meč poslala specijalnog komesara za bezbjednost, jer je znala koliko je teško organizovati ovakvu utakmicu. Srećom, sve je proteklo bez incidenata, uz neke sitne čarke koje su i normalne za meč takvog kalibra", kazao je generalni sekretar Budućnosti Nikola Prentić.

"Bez većih problema i na stadionu i u gradu, jedna petarda koji su ubacili naši, te jedna manja baklja koju su zapalili gostujući navijači. Za ovakvu utakmicu, to je zanemarljivo, i dobili smo pohvale od delegata i komesara za bezbjednost, kazali su da smo položili ispit",

Ogroman, gotovo nezapamćen broj organa reda čuvao je mir na stadionu pod Goricom, ali i oko nega.

"Ukupno 402 pripadnika policije i još 200 pripadnika zaštitarske službe, čuvali su bezbjednost na stadionu. Uz FK Budućnost, kao organizatora utakmice, zasluge za to što je sve proteklo bez problema pripadaju i Upravi policije, kao i zaštitarskim službama “Titan” i Vektor”", dodaje Prentić.

Na stadionu je, uoči utakmice, bilo problema drugačije prirode, jedan dio ljubitelja fudbala se žalio da ni sa ulaznicom nije mogao da uđe na stadion.

"Policija uoči početka svakog ovakvog meča pravi bezbjednosnu procjenu, i u određenom trenutku odlučuje da zbog bezbjednosti ne pušta više ljudi na stadion pod Goricom. Eto zašto apelujemo na sve navijače da ne dolaze minut, ili pet minuta pred utakmicu, već makar pola sata ranije.

Bonus video: