Kažić: Evidentan je nerad ili nestručan rad sa igračima u ranijem periodu

Taj nerad ili nestručan rad u ranijem periodu, bez obzira odakle igrači dolaze i iz kojih klubova, bio je evidentan. Vidjelo se to u pripremi utakmice. Došli smo u situaciju da se vraćamo na početke, kada je u pitanju taktički dio i učenje sistema igre...", kazao je Kažić
80 pregleda 9 komentar(a)
Budućnost - Partizan, Foto: Savo Prelević
Budućnost - Partizan, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.07.2017. 08:39h

Budućnost je sinoć protiv Partizana, u sjajnom ambijentu pod Goricom, odigrala vjerovatno i iznad svojih mogućnosti.

Tim, koji je doživio tektonske promjene u odnosu na prethodnu sezonu, u kome, iz raznih razloga, nema trojice napadača Đalovića, Vujovića i Raičevića, kapitena Radunovića, ofanzivnog veziste Vušurovića, kreatora igre Raičkovića, mogao je da zakomplikuje dvomeč sa Partizanom u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Zaslužio je bar utješnu pobjedu, a ne utješnih 0:0.

Ponosan na igru svojih izabranika, koji su kako je rekao igrali "pošteno za svoj klub i svoj grad", trener Dragan Kažić ukazao je, međutim, nakon meča i na probleme, koji se ne vide "golim okom", kada je govorio o tome šta njega i njegove saradnike čeka u narednom periodu.

"Nama predstoji veliki rad u taktičkom smislu. Ono što sam zatekao nije mi se svidjelo. Svakim danom sve ide na bolje, ali mi se u radu se vraćamo na neke stvari koje su momci morali da znaju i da urade sa nekim trenerima prije nekoliko godina, u mlađim selekcijama. Taj nerad ili nestručan rad u ranijem periodu, bez obzira odakle igrači dolaze i iz kojih klubova, bio je evidentan. Vidjelo se to u pripremi utakmice. Došli smo u situaciju da se vraćamo na početke, kada je u pitanju taktički dio i učenje sistema igre...", kazao je Kažić.

To se, kaže, vidjelo i sinoć, iako je Budućnost u većem dijelu meča djelovala ubjedljivije od Partizana.

"I ova utakmica je pokazala određene djelove u kojima imamo slabosti. Ostavljamo velike rupe, imamo praznine u sredini terena... Da li je to posljedica zamora, ili plod taktičke neobučenosti, vidjećemo u narednom periodu", kazao je Kažić.

U 180 minuta, Budućnost nije postigla gol. U Beogradu bezopasna, u Podgorici neprecizna...

"Imamo dva-tri solidna napadača za naše prvenstvo, ali je igranje protiv Partizana drugačija dimenzija. Mislim da neće biti problema u realizaciji. Mi tražimo pojačanje na desnoj strani, kako bismo bili opasniji i efikasniji. Ta pozicija nam treba, kao i dva-tri pojačanja na sredini, s obzirom na to da Hočko odlazi iz kluba", rekao je Kažić.

Bonus video: