Navijači Ajaksa rasplakali Nurijeve roditelje

Preko hiljadu navijača se pojavilo ispred zgrade u amsterdamskom kvartu Gojzenveld u kojem Nurijevi žive
2 komentar(a)
Abdelak Nuri, Foto: Twitter
Abdelak Nuri, Foto: Twitter
Ažurirano: 17.07.2017. 12:14h

Svijet je šokirala vijest iz Austrije, gdje se veliki talenat Ajaksa Abdelak Nuri (20) 8. jula srušio na prijateljskoj utakmici sa Verderom.

Nakon intervencije na terenu, helikopterom je prebačen u bolnicu u Inzbruku, ali je utvrđeno da je pretrpio ozbiljno i trajno oštećenje mozga.

Zbog nedostatka kiseonika, ključni organ mu je nepovratno oštećen i nikad se neće oporaviti, a kamoli igrati vrhunski fudbal, za koji je bio predodređen nakon što je prošle sezone debitovao za prvi tim.

Navijači Ajaksa su se odmah stavili na raspolaganje porodici Nuri i rekli da će skupljati pomoć za momka kojeg su svi zvali po nadimku Api.

Ali, njegove tužne roditelje dodatno su iznenadili kada se preko hiljadu njih pojavilo ispred zgrade u amsterdamskom kvartu Gojzenveld u kojem Nurijevi žive, i to upravo kada su se majka i otac vraćali iz bolnice.

Dirnuti Apijevi roditelji su se rasplakali, zahvaljivali navijačima Ajaksa, grlili ih i ljubili, a otac se podigao iz automobila koji se jedva probio kroz gužvu i pokušao da im se obrati, ali su ga preplavile emocije dok je mnoštvo oko njega palilo baklje i skandiralo ime njegovog sina.

Dirljivo, da ne može dirljivije...

Bonus video: