Transferi uživo: Majstor za penale napustio Valensiju, Marez želi u Romu

Pratite prelazni rok uživo na portalu "Vijesti"
108 pregleda 0 komentar(a)
Lionel Mesi i Dijego Alveš, Foto: Reuters
Lionel Mesi i Dijego Alveš, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.07.2017. 20:38h

22.22 - Dosadašnji desni bek Sevilje Marijano novi je igrač Galatasaraja. Brazilac je potpisao ugovor na tri godine, a Sevilji je pripalo obeštećenje od 4,5 miliona eura.

22.12 - Golman Napolija Pepe Rejna mogao bi da karijeru nastavi u Mančester sitiju.

"Građani" su već doveli Edersona iz Benfike, Kabaljero je pojačao Čelsi, a očekuje se da klub napusti i Klaudio Bravo.

22.11 - Rijad Marez želi u Romu, navodno je i pristao na dvostruko manja primanja nego što ima u Lesteru.

"Lisice" su odbile ponudu "vučice" od 23 miliona eura za Alžirca, a Rimljani sada spremaju novi napad i ponudiće 30 miliona.

22.05 - Potencijalni rival Mladosti u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, Fenerbahče, na pragu je pojačanja iz Serije A.

Kako prenose italijanski i turski mediji, Fener bi sjutra trebalo da potpiše trogodišnji ugovor sa Maurisijom Islom.

22.00 - ZVANIČNO: Valensija je ostala bez golmana, i to za sitne pare - Dijego Alveš, poznat po tome što fenomenalno brani penale, napustio je "Mestalju" i pojačao Flamengo.

Brazilski klub je za slobodu iskusnog golmana platio 300 hiljada eura.

21.49 - Gari Medel je na izlaznim vratima Intera. Čileanca odranije žele Trabzonspor i meksički Tigres, a sada je u igri i Valensija.

Medel nije jedini vezista Intera kojeg žele "slijepi miševi", jer postoji šansa da na "Mestalju" ode i Žofri Kondogbija.

21.48 - ZVANIČNO: Francuski vezista Lasana Dijara potpisao je za Al Džaziru, bivši klub našeg Mirka Vučinića.

21.40 - Ronald Kuman je doveo još jedno pojačanje u Everton. Sada je stigao holandski desni bek Aurelio Martina. Kuman i Martina su zajedno radili i u Sautemptonu.

21.24 - Francuski vezista Joan Gufran napustio je Njukasl i prešao u turski Geztepe.

Gufran je "svraka" bio od 2013, a sada je pojačao tim koji se vratio u tursku elitu nakon 14 godina.

20.35 - Čelsi traži zamjenu za Dijega Kostu, a Everton za Romelua Lukakua.

Oba kluba razmišljaju o Kristijanu Bentekeu, napadaču Kristal palasa, javljaju engleski mediji.

20.30 - Andrea Beloti. golgeter Torina, zaražio je odlazak iz kluba, a Milan krenuo u akciju.

Navodno su "roso-neri" ponudili 50 miliona eura, te da kod Siniše Mihajlovića pošalju M'Bajea Nijanga i Manuela Lokatelija.

19.25 - ZVANIČNO: Franćesko Toti postaje direktor Rome.

"Nastaviću da budem lider Rome, u drugačijoj ulozi", kazao je Toti.

Opširnije čitajte ovdje.

19.00 - Pari sen Žermen je spreman da ispuni zahtjeve Barselone i plati otkupnu klauzulu za Nejmara, koja iznosi 222 miliona eura, javlja "Skaj sports".

Za bogate vlasnike kluba iz Pariza novac nije problem, a mediji prenose da Brazilac razmišlja o odlasku.

Opširnije čitajte ovdje.

18.55 - Sportski list iz Sevilje "Estadio deportivo" donosi vijest da bi napadač tima sa "Pishuana" - Višam Ben Jeder mogao da napusti klub, nakon dolaska Nolita i Murijela.

Navodno je za Ben Jedera zainteresovana Fiorentina, a njegovim odlaskom otvorilo bi se mjesto za Stevana Jovetića, piše list.

18.52 - Andrea Beloti tražio je od čelnika Torina da mu omoguće transfer u veći klub, javio je italijanski novinar Tankredi Palmeri.

Njegova cijena je, međutim, visoka - 90 miliona eura, a potencijalni kupci su Milan i Čelsi.

18.45 - Njukasl je završio transfer mladog engleskog reprezentativca Džejkoba Marfija iz Noriča, javlja "Skaj sports".

18.30 - Daglas Kosta prvi put je obukao dres Juventusa, na oduševljenje brojnih navijača.

Brazilac je došao iz Bajerna na dvogodišnju pozajmicu.

17.37 - Bivši engleski reprezentativni golman Pol Robinson završio je karijeru.

Robinson (37) bio je prinuđen na ovakav potez zbog problema sa leđima koje je imao posljednjih pola godine. Prošle sezone je bio na golu Barnlija i upisao je tri nastupa u Premijer ligi.

17.30 - Juventus je danas dogovorio i drugo pojačanje. Nakon Vojćeha Ščensnog, stigao je i Matija de Šiljo, dosadašnji bek Milana.

"Stara dama" će za De Šilja "rosonerima" platiti 12 miliona eura.

17.14 - Everton nije jedini klub koji želi Gilfija Sigurđsona iz Svonsija, prenose engleski mediji.

"Dejli mejl" javlja da Islanđanina hoće i Lester, koji mu je i ponudio bolju platu nego Everton. Pominje se cifra od 125 hiljada funti nedjeljno.

Problem je, međutim obeštećenje - Svonsi traži 50 miliona.

17.02 - Inter je na korak od dovođenja Baldea Keite iz Lacija, redom javljaju italijanski mediji.

Milanski klub je pristao da plati 22 miliona olus bonuse "nebesko-plavima", ostalo je samo pronađe zajednički jezik sa 22-godišnjim napadačem.

16.55 - Generalni sekretar Partizana Miloš Vazura demantovao je da će Sejduba Suma, velika želja "crno-bijelih", na kraju preći u Crvenu zvezdu.

"Ili će doći u Partizan ili neće igrati u Srbiji. U kontaktu smo sa Sumom, on želi da igra u Partizanu, a i konstantno smo na vezi sa Slovanom. Možda već u toku dana bi moglo da se zna nešto više", rekao je Vazura.

16.32 - Mančester junajted ne pomišlja da se odrekne Antonija Marsijala, piše "Dejli star". Za Francuza se interesuju Roma i Everton, ali nema vajde od toga.

15.35 - Na dan kada je 2014. stigao za 12 miliona funti iz Njukasla, Matju Debiši je dogovorio raskid ugovora sa Arsenalom.

Izgleda da 17. jul ima posebno mjesto u karijeri desnog beka, jer je odmah nakon prekida saradnje sa "tobdžijama" dogovorio dolazak u Nicu. Klub sa Azurne obale sada može da proda Brazilca Dalberta.

15.27 - Albanija ima novog selektora. I to ne bilo kog.

15.06 - Migel Peres Kuesta je završio karijeru. Ta informacija vam vjerovatno ništa ne znači, ali kada čujete da se iza tog imena krije nadimak Miću sve postaje jasnije.

Španac je bio otkrovenje u sezoni 2012/2013, kada je za Svonsi dao 22 gola na 43 utakmice, pa je čak dogurao i do reprezentacije.

Velšani su ga platili svega dva miliona funti, a na ljeto 2013. su tražili Arsenalu čak 15 puta veću sumu.

Nažalost, to je bio početak njegovog kraja - Miću je doživio nekoliko povreda, pa gotovo da nije ni igrao za Napoli, gdje je bio na pozajmici.

Pokušao je da se vrati, otišao u špnaskog trećeligaša Lagreo, prošlu sezonu proveo u klubu u kojem je počeo karijer, članu Segunde Ovijedu, ali nije izdržao.

Oprostio se sa svega 31 godinom...

14.42 - Juventus i Arsenal su dogovorili transfer Vojćeha Ščensnog. "Tobdžije" su prvo tražile 16 miliona eura za Poljaka, "stara dama" je nudila dvostruko manje, a našli se na oko 11 miliona.

Šćensni bi trebalo da bude rezerva Đanluiđiju Bufonu ove sezone, a da ga zamijeni 2018. godine, kada legenda ode u penziju...

14.41 - Spekulisalo se juče, sada "Skaj sports" potvrđuje da Čelsi želi Serhija Aguera.

13.28 - Đanluka Lapadula je od petka u Đenovi, ali je bilo nedoumica oko medicinskih pregleda. Danas je bio na dodatnim pretragama, otkrilo se da nema problema, pa će postati član "grifona", koji će Milanu platiti dva miliona eura za pozajmicu, plus još devet narednog ljeta za obavezan otkup ugovora.

13.24 - Poslije šest sezona u prvom timu, Džetro Viljems je napustio PSV. Lijevi bek karijeru nastavlja u Ajntrahtu iz Frankfurta, koji ga je platio šest miliona eura.

12.23 - Još jedan poznati Italijan će igrati fudbal u Australiji. Masimo Makarone je potpisao za Brizbejn rour.

12.15 - Torino je doveo Aleksa Berengera iz Osasune za 5,5 miliona eura, plus još milion na ime bonusa.

U ugovoru postoji i zanimljiva klauzula - "bikovi" će morati da plate još milion i po eura Osasuni ako 22-godišnje krilo prodaju Atletik Bilbaou!

12.10 - Juventus će danas u 14.30 predstaviti najveće pojačanje u ovom prelaznom roku, Daglasa Kostu. Za Brazilca je platio Bajernu šest miliona eura za pozajmicu, plus još 40 narednog ljeta.

11.18 - Milan dovodi i Alvara Moratu. Tako tvrdi "Gazeta delo sport", koja najavljuje da će "rosoneri" dati 70 miliona Realu, a 24-godišnjem napadaču ugovor vrijedan 10 miliona eura po sezoni!

10.46 - Olivije Žiru hoće da napusti Arsenal nakon dolaska Aleksandra Lakazeta, jer smatra da neće imati adekvatnu minutažu. „Miror” piše da Arsen Venger želi da ga zadrži, iako se za francuskog reprezentativca interesuju Marsej, Vest Hem i Borusija Dortmund.

10.38 - Dijego Kosta čini sve da izdejstvuje transfer u Atletiko Madrid. Opširnije ovdje.

10.35 - Garet Bejl je otvorio dušu za „Marku” i otkrio da je prošle sezone igrao tek sa 50 odsto mogućnosti zbog bolova. Za narednu najavljuje velike stvari i poručuje da mu ne pada na pamet da ode iz Reala, jer je veoma srećan u Madridu.

Bonus video: