Dok "telenovela Jovetić" traje, Sevilja završava druge poslove - ima li više mjesta za našeg asa?

Sevilja već ima petoricu ofanzivnih igrača, manje-više sličnih Jovetiću, pa je nakon današnjeg dolaska Nolita logično pitanje - da li u klubu, da li trener Eduardo Berizo uopšte razmišlja o crnogorskom asu i da li mu je potreban
8 komentar(a)
jovetić, Foto: Twitter
jovetić, Foto: Twitter
Ažurirano: 16.07.2017. 17:10h

Jovetić je blizu, razgovori su u toku, inicijativa Sevilje, sve će biti riješeno narednih dana...

Ovako, ukratko, italijanski i španski mediji od kraja prošle sezone pišu i pričaju o potencijalnom transferu Stevana Jovetića iz Intera u Sevilju.

Sve su to samo nagađanja, a činjenice su - Inter traži 13 miliona eura, Sevilja nije ponudila toliko, a Jovetić želi da se za stalno vrati na "Pishuan", gdje je blistao u minuloj polusezoni.

Moguće je i da transfer koči Jovetićeva visoka plata.

Neki mediji javljaju da naš reprezentativac traži četiri, a neki idu do čak sedam miliona eura, s tim da je sportski direktor Sevilje Oskar Arijas jednom bio nedvosmislen kada je rekao da su Jovetićevi zahtjevi veći nego što klub može da priušti.

I dok "telenovela Jovetić" traje, Sevilja završava druge poslove.

Danas je dovela Nolita, 30-godišnjeg potencijalnog španskog reprezentativca, plativši Mančester sitiju devet miliona eura.

Nolito je igrač sličnih karakteristika kao Jovetić - odličan tehničar, opasan sa loptom u nogama, pokretljiv, strijelac iz drugog plana...

Ranije u Andaluziju je došao i napadač Luis Murijel iz Sampdorije za 20 miliona eura, a ostali su Hoakin Korea i Višam Ben Jeder. Na raspolaganju je i Valter Montoja, koji je stigao u januaru.

Sevilja, dakle, ima petoricu ofanzivnih igrača, manje-više sličnih Jovetiću, pa je nakon današnjeg dolaska Nolita logično pitanje - da li u klubu, da li trener Eduardo Berizo uopšte razmišlja o crnogorskom asu i da li mu je potreban.

Prije bi se reklo da bi Sevilji trebao klasični centarfor, golgeter, neko poput Karlosa Bake, ili ranije Fredrika Kanutea, jer ofanzivnih igrača ima dovoljno.

Sevilja ima novca za dovođenje igrača, jer je na dolaske potrošila 49, a od prodaje Vitola, Ibore, Ramija, Konopljanke i Marijana zaradila skoro 80 miliona.

Ali, veliko je sada pitanje da li će od preostalih 30-ak miliona, koliko je za sada u plusu, pola izdvojiti za igrača, koji je za kratko vrijeme postao miljenik navijača i koji je bio najbolji igrač ekipe u drugom dijelu prošle sezone.

Priča se odužila, dani prolaze...

Bonus video: