Utakmica za istoriju - Zenit prešao 13 hiljada kilometara za prve bodove

Da bi došli na mjesto odigravanja utakmice, igrači i stručni štab Zenita morali su da pređu 6.214 kilometara. I, naravno, još toliko da se vrate kući
4 komentar(a)
Zenit, Foto: Google Maps
Zenit, Foto: Google Maps
Ažurirano: 16.07.2017. 10:14h

Fudbaleri Zenita pobjedom su počeli šampionat Rusije, savladavši ekipu SKA Haraborvska u gostima 2:0, u meču koji će ući u istoriju fudbala, na neobičan način.

Bilo je to, naime, najduže gostovanje jednog tima u nacionalnom šampionatu - da bi došli na mjesto odigravanja utakmice, igrači i stručni štab Zenita morali su da pređu 6.214 kilometara.

I, naravno, još toliko da se vrate kući.

Da bi, dakle, odigrali utakmicu prvenstva Rusije, u avionu su proveli više od 20 sati u oba pravca.

Habarovsk je grad, koji je udaljen 20-ak kilometara od kineske granice, dok je Sankt Petersburg na krajnjem zapadu.

Habarovsk, koji igra na stadionu "Lenjin", plasirao se u ruski elitni rang, pobjedom nad Orenurgom u finalu plej-ofa, boljim izvođenjem penala.

Još malo o udaljenosti - ako recimo neki fudbaler kluba iz Moskve ima strah od letjenja, a neophodan je treneru za gostovanje u Habarovsku, morao bi da krene pet dana ranije automobilom, a tri dana prije meča, ako odluči da ide vozom.

Šta tek reći za gostujuče navijače. Morali bi da dobiju bar 10 dana odsustva sa posla, ili fakulteta da bi bodrili svoj tim u najudaljenijoj tački ruskog fudbala...

Bonus video: