Vanredno stanje u Njemačkoj, Lev ubijeđen: Prolazimo

Njemci su u komplikovanoj poziciji pred duel sa Švedskom, jer ih samo pobjeda vraća u igru, a remi ili poraz mogli bi da ih dovedu na rub mundijalskog ponora
57 pregleda 0 komentar(a)
lev, Foto: Reuters
lev, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.06.2018. 15:25h

U Njemačkoj je vanredna situacija, “elf” nije navikao da gubi u grupnoj fazi velikih takmičenja i da već u drugom meču igra prvo “finale”.

Njemci su u komplikovanoj poziciji pred duel sa Švedskom, jer ih samo pobjeda vraća u igru, a remi ili poraz mogli bi da ih dovedu na rub mundijalskog ponora.

Uz jednostavnu matematiku - ako Njemačka ne pobijedi Švedsku, a Meksiko na izgubi od Južne Koreje, aktuelni šampion u posljednjoj rundi ne bi zavisio od sebe.

Ukoliko šampion ne savlada Skandinavce, moglo bi da se dogodi da Meksiko i Švedska remijem u međusobnom duelu trećeg kola eliminišu Njemačku u grupnoj fazi, što se nije dogodilo još od 1938. godine.

"Ovo je neobična situacija, ali moramo da je prihvatimo. Dovoljno smo, međutim, iskusni i kvalitetni da izađemo iz problema. Nismo igrali dobro, nismo imali dobar protok lopte. Analiziraćemo, naučiti nešto i odigrati bolje”, kazao je Joakim Lev.

Njegov tim je protiv Meksika djelovao “anti-njemački”. Ekipa koja ne prepušta ništa slučaju, kojoj su disciplina u igri i taktička mirnoća donijeli sve velike trofeje, dozvolila je Meksikancima da postave utakmicu onako kako njima odgovara.

Lev je svjestan kakav ulog ima meč sa Švedskom i šta može da se dogodi ako “elf” ne pobijedi.

“Neću razmišljati o osmini finala, već o tome kako da dobijemo Švedsku. Pod pritiskom smo, ali nećemo pokleknuti. Ići ćemo dalje”, zaključio je Lev.

Bonus video: