Ljuljanović: Ne smijemo da dozvolimo da nas obuzme euforija

"Ništa nije gotovo. Šturm je i dalje favorit. Radi se o odličnoj ekipi koja lako može da nadoknadi minus od jednog gola u Podgorici. Moramo da budemo bolji nego što smo bili u Gracu ako želimo, a želimo u treću rundu kvalifikacija", kaže Ljuljanović.
60 pregleda 0 komentar(a)
Damir Ljuljanović, Foto: Facebook
Damir Ljuljanović, Foto: Facebook
Ažurirano: 14.07.2017. 12:57h

Mladost je samo sinoć proslavila trijumf u Gracu protiv Šturma (1:0), od danas su sve misli usmjerene samo na revanš drugog kola kvalifikacija. Jer, daleko od toga da je posao završen, ali je šansa velika, bilo bi šteta ne iskoristiti je...

"Ne smijemo da dozvolimo da nas obuzme euforija. Da budem još precizniji, euforija je zabranjena riječ. Ništa nije gotovo. Šturm je i dalje favorit. Radi se o odličnoj ekipi koja lako može da nadoknadi minus od jednog gola u Podgorici. Moramo da budemo bolji nego što smo bili u Gracu ako želimo, a želimo u treću rundu kvalifikacija. Recept je jasan. U meč moramo da uđemo hladne glave", kaže za Sport Klub golman Mladosti Damir Ljuljanović.

Jedan od junaka mečau Grazu ističe da će Mladost u revanšu "imati veliku podršku navijača".

"Primarno je da zatvorimo sve prilaze svom golu, a onda da sačekamo priliku, iskoristimo slobodan prostor kojeg će sigurno biti, stignemo do gola Šturma, a jedna lopta u mreži rivala bi najverovatnije značila da smo stigli do treće runde“, dodao je Ljuljanović.

Ljuljanović je prošlog ljeta u Mladost stigao iz Budućnosti, a u tri meča u Evropi ove sezone, računajući i dva protiv jermenskog Gandžasara, njegova mreža je ostala netaknuta.

„Nadam se da će mreža Mladosti mirovati u revanšu. Kao golman naravno da bih volio da to potraje što je duže moguće. Moram da naglasim da imamo sjajnu atmosferu u timu, pozitivna energija se osjeća na svakom koraku. Imamo i kvalitet i odličnog trenera. Dosta toga dobrog ćemo uraditi ove sezone. Ali, nećemo da gledamo daleko unapred. Sada su sve misli usmjerene ka Šturmu. Ponavljam, Šturm je i dalje favorit, ali vjerujem u sebe i svoje saigrače, očekuje veliku podršku sa tribina, očekujem plasman u narednu rundu kvalifikacija", zaključio je Ljuljanović razgovor za Sport Klub.

Vukićević: Šturm bio i ostao favorit

Za Dejana Vukićevića, stratega Mladosti, dileme nema - “Šturm je bio i ostao favorit".

"To što smo pobijedili velikog rivala na njegovom terenu ne mora ništa da znači. Očekujem u revanšu istu utakmicu kao u Gracu. Šturm će napadati, mi ćemo nastojati da zatvorimo sve prilaze svom golu i strpljivo sačekamo priliku da iskoristimo slobodan prostor, stignemo do prilike i gola rivala. Ponavljam Šturm je favorit, ali očekujem veliku podršku sa tribina, očekujem da momci dobiju vjetar u leđa, zaslužili su to. Moramo da budemo hrabri kao i u prvom meču. Imamo pravo i nadamo se plasmanu u treću rundu kvalifikacija”, rekao je Vukićević za Sport Klub.

U slučaju da preskoči Šturm, Mladost će u trećoj rundi igrati protiv Fererbahčea...

“Zaista me trenutno ne zanima ni žrijeb, ni rival u trećoj rundi kvalifikacija jer nismo stigli u treću rundu. Šturm ima odličnu ekipu. Očekuje nas pakleno težak posao u revanšu. Teži nego u Gracu, a svi koji su gledali utakmicu vidjeli su koliko je bilo teško. Međutim, vjerujem u svoje momke. Znam da će dati sve od sebe i vjerujem da će to biti dovoljno da prođemo dalje. Ako se to desi, sa zadovoljstvom ću pričati o rivalu u narednoj rundi, kao i svi igrači u timu. Naravno da bih volio da sada možemo da pričamo o tome šta očekujem u duelima sa Fenerbahčeom", dodao je Vukićević.

Bonus video: