Transferi uživo: Barselona dovela igrača Benfike, Milan se primakao i vezisti Lacija

Pratite ljetnji prelazni rok uživo na portalu „Vijesti”
60 pregleda 0 komentar(a)
Nelson Semedo, Foto: Mundodeportivo.com
Nelson Semedo, Foto: Mundodeportivo.com
Ažurirano: 13.07.2017. 20:05h

21.50 - Moaz Kin, igrač rođen 2000. godine, potpisaće prvi profesionalni ugovor sa Juventusom.

Kin je omladinski reprezentativac Italije, veliki talenat...

21.20 - Barselona je potvrdila dolazak Nelsona Semeda iz Benfike.

21.15 - Franćesko Toti se sastao sa predsjednikom Rome Džejmsom Palotom. Tema - budućnost legendarnog fudbalera u klubu u kome je proveo cijelu karijeru.

Sve je spremno za novu ulogu - jednog od direktora kluba.

Toti je na pitanje kada će postati funkcioner, odgvorio:

"Brzo".

21.05 - Vest Hem je blizu da dovede golmana Džoa Harta iz Torina, javljaju engleski mediji.

"Skaj sports" tvrdi da bi transfer mogao da bude završen do kraja sedmice.

20.45 - Milan ne miruje ni jednog trenutka.

U toku su pregovori sa Juventusom oko Leonarda Bonućija, a narednih dana bi mogao da se završi transfer Lukasa Bilje iz Lacija, tvrdi novinar i transfer-guru Đanluka di Marcio.

"Gazeta delo sport" javlja da bi obeštećenje trebalo da iznosi 17 miliona eura, plus tri miliona eura bonusa.

20.04 - ZVANIČNO - Olimpik Marsej predstavio je Adila Ramija, koji je došao iz Sevilje za šest miliona eura.

19.33 - Barselona je dovela prvo pojačanje - Nelson Semedo je novi igrač katalonskog kluba.

"Marka" javlja da je Benfika pristala da dobije 30 miliona eura za 23-godišnjeg desnog beka, portugalskog reprezentativca.

19.29 - Kajl Voker sjutra će obaviti ljekarske preglede i potpisati za Mančester siti, javio je "Skaj sports".

Njegov transfer oboriće svjetski rekord kada su defanzivci u pitanju.

19.14 - ZVANIČNO - Portugalac Mario Rui je novi igrač Napolija.

Lijevi bek ima 26 godina, došao je iz Rome za 3,75 miliona eura.

Transfer bi ako se ispune bonusi mogao da iznosi 5,5 miliona.

18.25 - Italijanski i španski mediji najavljuju "ofanzivu" Sevilje u pokušaju da dovede Stevana Jovetiića, nakon što je njegov agent Falji Ramadani ponovio da naš reprezentativac želi u Andaluziju.

Za to vrijeme, Jovetić je danas trenirao sa ostalim igračima Intera i čeka vijesti, prenosi zvanični sajt milanskog kluba.

18.15 - Aleksandar Keržakov je završio karijeru.

Napadač Zenita i bivši ruski reprezentativac biće ubuduće koordinator mlađih selekcija u timu iz Sankt Peterburga.

18.10 - Italijanski mediji iz minuta u minut najavljuju transfer Leonarda Bonućija iz Juventusa u Milan.

Njegova porodica traži kuću u Milanu, prenosi "Medijaset".

Zašto je Juve odlučio da pusti jednog od najboljih defanzivaca na svijetu - stručnjaci tvrde da je cilj "stare dame" da misli na budućnost, i da ukaže šansu talentovanom Kaldari, kao i Ruganiju.

17.40 - Nakon Kajla Vokera, Totenhem bi mogao da ostane i bez Erika Lamele.

Kako javljaju italijanski mediji, Inter se interesuje za Argentinca i nudi 20 miliona eura.

16.15 - Leonardo Bonući je blizu Milana! Opširnije čitajte ovdje.

16.06 - Defanzivac Totenhema Kajl Voker će karijeru nastaviti u Mančester sitiju, pošto su "građani" ponudili 45 miliona funti (50 miliona eura) i bonuse do vrijednosti pet miliona funti.

Voker je dugo bio na meti Mančester sitija, ali njegovu ponudu od 40 miliona funti Totenhem nije htio da prihvati. Potom su se "građani" okrenuli Daniju Alvešu, koji je, međutim, za duplo veću platu pojačao Pari Sen Žermen.

Pep Gvardiola je zbog toga oštro kritikovao brazilskog beka sa kojim je u Barseloni imao odličan odnos, i okrenuo se ponovnim pregovorima sa Totenhemom u dovođenju 27-godišnjeg beka.

15.10 - Agent Luke Đorđevića demantovao je da naš repezentativac napušta Zenit. Opširnije ovdje.

15.01 - Blizanci Sven i Lars Bender igraće zajedno u Bajeru. "Farmaceuti" su se pojačali 28-godišnji vezistom Svenom iz dortmundske Borusije, a u Bajeru već igra njegov brat Lars.

Tako će blizanci Bender nakon sedam godina opet igrati zajedno, nakon što su bili prvotimci Minhena 1860 u sezoni 2009/2010.

Sven je prošle sezone imao dosta problema sa povredama i upisao je samo šest nastupa za "milionere" sa učinkom od jedne asistencije.

14.07 - Predstavnici Barselone pošli su u Lisabon kako bi dogovorili prelazak desnog beka Benfike Nelsona Samede u redove katalonbskog giganta. Barsa je prije nekoliko dana poslala ponudu Benfiku i ponudila je 30 miliona eura za Semedu, ali su ostali nerazjašnjeni neki detalji da bi se transfer realizovao. Prema informacijama katalonskih novinara, problem predstavlja jedino dogovor oko predviđenih bonusa prvaku Portugala u slučaju dobrih nastupa 23-godišnjeg portugalskog reprezentativca.

Barsa se okrenula transferu Semeda nakon što novi trener nije bio zadovoljan tehnikom i fizičkim predispozicijama Hektorom Belerinom, koji je trebalo da bude pojačanje iz Arsenala.

13.01 - Fudbaler Vest Hema Ener Valensija prešao je u meksički klub Tigres, saopštio je danas engleski premijerligaš. Valensija (27) je poslije tri sezone napustio londonski klub, za koji je odigrao 66 utakmica i postigao 10 golova. Valensija je 2014. godine došao u Vest Hem poslije dobrih igara za Pačuku i reprezentaciju Ekvadora na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

On je tokom boravka u Vest Hemu imao problema sa povredama, a prošlu sezonu proveo je u Evertonu, za koji je postigao tri gola u 30 utakmica.

12.05 - Napadač Arsenala Olivije Žiru može da ide uz ponudu "tobdžijama" od 35 miliona funti, objavio je ugledni "Tajms". Visina iznosa je, međutim, nedostupna francuskim prvoligašima Lionu i Marseju koji žele francuskog napadača.

Tako Žiruu ostaje da čeka na ponude iz engleske Premijer lige ili Borusije Dortmund, koja je zainteresovana za njega, ali samo pod uslovom da dobije traženih 85 miliona od transfera Gabonca Pjer-Emerik Obamejanga.

11.45 - Arenal, Liverpul i Čelsi nijesu uspjeli da privole Lester da pusti najboljeg igrača Premijer lige pretprošle sezone, Alžirca Rijada Mareza. Da li će uspjeti Monći?!

Roma je počela razgovore sa agenrtom 26-godišnjeg fudbalera, kako bi se informisala o mogućnostima transfera. Roma želi da Alžirca angažuje za 33 miliona eura, ali je Lester prethodne interesente odbijao neuporedivo većim obeštećenjem.

Marez je prošle sezone u svoim takmičenjima odigrao 48 utakmica za klub i postigao je 10 golova uz pet asistencija.

11.24 - Dovođenje Poljaka Kamila Glika prošle godine iz Torina za 10 miliona, uprava Monaka ocijenila je kao pun pogodak. Poljaku su "kneževi" nakon sjajne sezone ponudili izdašniji ugovor do 2021. godine, pošto je postojeći bio za godinu kraći. Glik je prihvatio i potpisao novi ugovor. Ovaj 29-godišnji defanziovac je prošle sezone odigrao čak 53 utakmice za "kneževe" u svim takmičenjima i postigao je ačk osam golova uz tri asistencije.

11.06 - Čelsi i Nemanja Matić već 18 mjeseci ne uspijevaju da se dogovore oko novog ugovora. Srpski zadnji vezni je trebalo da pređe u Mančester junajted, pošto ga jako cijeni Žoze Murinjo i smatra da je on jedan od rijetkih koji ga nije izdao kada je vodio Čelsi. Ipak, transfer Romelua Lukakua iz Evertona u Mančester junajted a ne u Čelsi, poremetio je odnose dva kluba.

Matić, međutim, želi kod Murinja i "Telegraf" javlja da on trenira odvojeno od ekipe Čelsija.

Svi igrači Čelsija uvjereni su da Matić odlazi, samo je pitanje ko će uplatiti 40 miliona. Interesuju se Mančester junajted i Inter, a Čelsi je našao zamjenu u Bakajoku.

10.17 - Zlatan Ibrahimović nevjerovatnom harizmom privlači pažnju gdje god da se pojavi. Švedski superstar ne može biti miran ni u jedan sat iza ponoći, a nakon izlaska iz restorana "Tatu" u oblasti centralnog Mančestera sve što su novinari dobili od Ibre je obećanje da će uskoro objaviti ime novog kluba.

"Biće to velika vijest, tačnije ogromna", kratko je prokomentarisao Ibra novinarima "Dejlistara".

Ibrahimović je bio u društvu kontroverznog menadžera Mina Rajole, o kojem je brujao svijet minulih dana i zbog "slučaja Donaruma".

Ibrahimoviću je istekao ugovor sa Mančester junajtedom, za koji je u prethodnoj sezoni postigao 28 golova, ali ga je ka još boljem učinku spriječila povreda i operacija koljena.

9.50 - Iran je treći učesnik Mundijala, pošto su izabranici Karla Keiroša nakon osvajanja Podgorice, slavili protiv Uzbekistana u meču kvalifikacija. Junak obje pobjede bio je Serdar Azmun, kojeg je kao slobodnog igrača iz Rostova preuzeo Rubin. No, ruskom klubu biće teško da za sjajnog 22-godišnjeg napadača odbije ponude, a Azmuna ne kriju da žele Bajer i Lacio.

Azmun je prvi strijelac azijskih kvalifikacija sa devet datih golova.

9.31 - Nakon titule u Francuskoj i sjajnih izdanja u Ligi šampiona, igrači Monaka su na meti najvećih klubova. "Kneževi" pokušavaju da zadrže kostur ekipe, ali uzalud!. Vezsita Tjemu Bakajoko će od petka biti igrač Čelsija. "Plavci" su uspjeli da nagovore Monako da za 45 miliona eura pusti 22-godišnjeg Bakajoka, koji će u petak biti na medicinskim pregledima i potom potpisati petogodišnji ugovor. Bakajoko je zbog želje da igra u Čelsiju odbio ponude oba velika kluba iz Mančestera.

9.14 - Da li se dominaciji Gvangžu Evergrandea u Kini bliži kraj? Ako uspije u naumu, Tjanđin će biti ekipa konkurentna i najboljim evropskim, pošto je poslao ponudu za najboljeg strijelca Bundeslige, Gabonca Pjer-Emerik Obamejanga. Tjanđin za sjajnog napadača Borusiji Dortmund nudi deset miliona više od evropskih velikalna Čelsija i Milana, a igrača žele da privuku neuporedivo većom platom. MIlan je Gaboncu nudio osam, a Tjanđin čak 30 miliona eura.

Tjanđin nema vremena da čeka jer se u Kini u petak završava prelazni rok, a juče je potpisao Francuza Antoana Modesta, koji je u dresu Kelna bio treći strijelac Bundeslige u prethodnoj sezoni.

Bonus video: