Dobio sve šta je htio, a onda rekao: Šalio sam se, nisam ni mislio da idem

Najtalentovaniji golman današnjice prije 20-ak dana je odbio da produži ugovor sa "roso-nerima", svi najveći evropski klubovi željeli da ga dovedu, italijanska javnost bila u šoku i nevjerici, a njegov agent Mino Rajola postao najomraženiji lik među navijačima Milana i svim ljubiteljima fudbala
0 komentar(a)
Donaruma, Foto: Reuters
Donaruma, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.07.2017. 11:06h

Đanluiđi Donaruma potpisao je juče novi ugovor sa Milanom, dobio basnoslovnih šest miliona eura po sezoni, dogovorio dolazak svog brata Antonija, koji će od Milana primati milion eura godišnje...

Ukratko, dobio je sve što je htio da bi ostao u klubu u kome je počeo karijeru.

Najtalentovaniji golman današnjice prije 20-ak dana je odbio da produži ugovor sa "roso-nerima", svi najveći evropski klubovi željeli da ga dovedu, italijanska javnost bila u šoku i nevjerici, a njegov agent Mino Rajola postao najomraženiji lik među navijačima Milana i svim ljubiteljima fudbala.

Dan nakon što je dogovorio da ostane na "San Siru" do 2021. godine, pod uslovima koje je izdiktirao, 18-godišnji Điđo je rekao da se samo - šalio.

"Nikada nisam ni želio da odem iz Milana", kazao je Donaruma.

Điđo se, ipak, izvinio navijačima, koji su ga optužili za izdaju...

"Ja sam rođen i odrastao u ovom klubu, za mene postoji samo Milan. Žao mi je navijača, ali ponavljam - nisam nijednog trenutka razmišljao o tome da ih izdam. Beskrajno sam im zahvalan za sve što su uradili za mene tokom ove dvije godine", rekao je Donaruma.

Bonus video: