Mladost bez kompleksa na favorita

Idemo da se sastanemo sa jačim od nas, ali i da pokušamo da to demantujemo na terenu - kaže napadač Zoran Petrović
82 pregleda 1 komentar(a)
Zoran Petrović, Foto: Filip Roganović
Zoran Petrović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 12.07.2017. 07:02h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Treći put u samo pet godina Mladost igra drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, što do sada nije uspjelo niti jednom domaćem klubu.

Prije četiri godine Podgoričani su eliminisali Videoton i sastali se sa slovačkom Senicom, koju su takođe prošli, dok su prije dvije sezone iznenadili azerbejdžanski Nefči i izborili dvomeč sa albanskim Kukešijem u 2. kolu.

Ovog ljeta ekipa Dejana Vukićevića dobila je još veću nagradu za trijjum nad jermenskim Gandžasarom i prolaz u drugo kolo kvalifikacija za LE. Šturm iz Graca je poznati austrijski klub kojeg je krajem 90-ih godina prošlog vijeka proslavio legendarni Ivica Osim. Evropa, u pravom pravcatom smislu...

"Poraslo nam je samopouzdanje nakon odlična dva meča protiv Jermena, u takvom raspoloženju dočekujemo utakmice sa velikim favoritom, kakav je Šturm bez dileme", kaže najbolji strijelac Mladosti prošle sezone, strijelac prvog gola u pobjedi u Jermeniji od 3:0, Zoran Petrović.

"Idamo da se sastanemo sa jačim od nas, ali i da pokušamo da to demantujemo na terenu", ističe fudbaler, koji će dan nakon prve utakmice sa Šturmom, 14. jula, proslaviti 20. rođendan.

Šturm je zauzeo treće mjesto u austrijskom šampionatu prošle sezone - po svim parametrima, tradiciji, istoriji, ali i po sadašnjem stanju, veliki je favorit protiv trećeplasiranog sastava iz Crnogorske lige.

Mladost se, međutim, ne predaje unaprijed, utakmice sa Šturmom dočekuje rasterećena, ali ih doživljava i kao veliku priliku...

"Za većinu fudbalera Mladosti, posebno onih mlađih, među kojima sam i ja, ovo su najvažnije i najveće utakmice u karijeri. U ekipi je nekoliko fudbalera koji su igrali ovakve i slične mečeve, tako da ćemo uz njihovu pomoć i mi ostali imati šta da pokažemo", dodaje Petrović.

Cilj Mladosti je da dvomeč ne bude odlučen u prvoj utakmici...

"Čeka nas dobar ambijent na stadionu, pravi evropski, vjerujem da će nam prijati i da će i nama biti motiv više da se pokažemo u pravom svjetlu. Želimo rezultat koji će nam omogućiti da i u Podgorici odigramo otvoren i interesantan meč. Šturm je favorit, čak i ako pobijedimo u Austriji nećemo biti favoriti pred revanš, ali je naša želja da se šansa produži do uzvratne utakmice", naglašava Petrović.

Bez suspendovanog Bukorca, koji je počeo oba meča protiv Gandžasara, bez još unedovoljno spremnog Adrovića, te sa i dalje rovitim Krkotićem, Mladost kreće na put u Sloveniju i Austriju.

Dobra je stvar što se opravio Nedeljko Vlahović, koji igra baš na poziciji koju je igrao Bukorac...

"Tu je i Raičević, koji je ušao sa klupe i odigrao sjajan revanš protiv Gandžasara. Što se tiče Krkotića, doživio je neugodan udarac u revanšu u Jermeniji i od te utakmice je više na terapijama, nego na treninzima. Nadamo se da će moći da pomogne", kaže trener Dejan Vukićević.

Sa ili bez Adrovića, Vlahovića i Krkotića, Mladost je drugačija ekipa nego što je bila prošle sezone...

"I prošle sezone smo bili jaki, ali igrači koji su došli, Ćetković, Krkotić, Vlahović, Adrović i svi ostali, donijeli su kvalitet više. Rad sa trenerom Dejanom Vukićevićem takođe daje rezultate, mislim da ćemo biti sve bolji i bolji", ističe Petrović.

Takva Mladost će pokušati da izbjegne tipičnu utakmicu crnogorskih timova protiv favorita na evropskoj sceni.

"Nećemo se povlačiti, nastojaćemo da se nadigravamo, a ne samo da se branimo. Mislim da imamo kvalitet za to, i na terenu, ali i na klupi", zaključuje Petrović.

Revanš između Mladosti i Šturma igra se narednog četvrtka u Podgorici.

Iz Maribora u Austriju i na trening i na utakmicu

Fudbaleri Mladosti otputovali su sinoć na prvi meč 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope, okršaj sa austrijskim Šturmom koji je na programu u četvrtak u 20.30 na stadionu "Arnold Švarceneger" u Gracu. Podgoričani su čarter-letom sletjeli u Maribor gdje su se smjestili u hotelu "Mond" na samoj graninici sa Austrijom.

Tu će provesti i naredna dva dana - autobusom će večeras (srijeda) otputovati u Grac na trening, što je samo 40-ak kilometara vožnje, ali i na samu utakmicu, u četvrtak.

Bonus video: