Malo nade za Budućnost - Leonardo ušao i razbio koncepciju "plavih"

Partizan pobijedio Budućnost 2:0 u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Revanš 18. jula u Podgorici
81 pregleda 0 komentar(a)
Partizan Budućnost, Foto: Savo Prelević
Partizan Budućnost, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.07.2017. 20:50h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Beograd - Budućnost je ostala bez daha u drugom poluvremenu, Partizan je dočekao Leonarda (ušao na startu nastavka) i tu staje najveći dio priče prve utakmice drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona - u Humskoj je bilo 2:0 za srpskog šampiona.

Imaju li "plavi" čemu da se nadaju u revanšu za sedam dana? Gledajući ono što su pokazali u napadu protiv prvaka Srbije - teško. A ako se sagleda volja i kvalitet defanzive u prvom dijelu meča - onda možda i nije sve izgubljeno.

Jer, čuda se dešavaju, ali Budućnosti u Podgorici više od svega trebaju - golovi. Večeras nije pokazala da posjeduje kvalitet da ih postiže, iako je poništen gol Nikača.

Nakon za Budućnost magičnih 0:0 na poluvremenu "parni valjak" je upalio motore na krilima Leonarda i za 15 minuta nadoknadio sve što je slabo odradio u prvom dijelu.

Velika šansa Tavambe i maestralna odbrana Mijatovića u 49. bili su uvod u ono što slijedi, a Budućnost je čak i naivno poklekla.

Nakon kornera Jankovića u 52. Mitrović je neoprezno rukom skrivio penal, a Đurđević uz pomoć stative matirao Mijatovića koji je čak i imao loptu na ruci.

Gosti potom kao da više nisu postojali, Partizan je brzo stvorio još dvije prilike, a onda je svoj pečat dao Leonardo u pravom smislu te riječi.

Pogodio je rutinski poslije centaršuta Tavambe i poručio upravi da dobro razmisli da li Miroslav Đukić bez njega može da ispuni evropske snove. Publika je jasno stavila do znanja - Leo ne smije da ode nigdje ni za kakve pare!

Snažna odbrana Budućnosti

Budućnost se ni u prvih 45 minuta nije pitala mnogo, ali je iz minuta u minut sticala samopouzdanje u posljednjoj liniji i u drugom dijelu tog perioda čak i bila ravnopravna.

Partizan je držao loptu, korak po korak se bližio golu naše ekipe, ali su izostale šanse i realizacija, što je i bila najveća boljka srpskog šampiona tokom priprema.

Jedinu pravu priliku, uz nekoliko pokušaja Đurđevića i Jankovića, propustio je Tavamba, i to iz kontranapada.

Tada je Vlaisavljević izgubio loptu na 30 metara od gola Partizana i dozvolio protivniku "otvoren teren" - Kosović je povukao, sačekao Vulićevića po krilu, a ovaj odlično centrirao ka tamnoputom napadaču koji je slabo šutirao glavom.

Kako god, Budućnost se nije obrukala, ali nije ni pokazala da ima snagu da napravi čudo u utorak pod Goricom.

Tok meča

90+1. minut - još jedna sjajna odbrana Mijatovića, koji je nogom odbranio šut Đurđevića sa desetak metara.

Posljednjih pet minuta igraće Saša Ilić, legenda Partizana.

Ristović se povrijedio, morao je da izađe iz igre, a na terenu je bio samo desetak minuta. Ušao je napadač Melunović.

76. minut - Partizan je imao još jednu šansu, nakon neuspjele ofsajd zamke, Tavamba je ostao sam ispred Mijatovića, ali je golman Budućnost ponovo bio siguran.

74. minut - Budućnost je izvela prvi opasan napad, lopta je završila u mreži, ali je Nikač bio u ofsajdu.

63. minut - 2:0 za Partizan. Precizna akcija domaćina, ali slaba postavka odbrane gostiju. Kosović je pronašao Tavambu, koji je sa desne strane poslao loptu na lijevu, gdje je bio Leonardo.

Partizan napada sve jače i opasnije. Pokušao je i Vulićević sa desne strane, u spoljnji dio mreže. Biće teško ekipi Budućnosti do kraja meča.

52. minut - Partizan vodi 1:0. Mitrović je rukom u svom šesnaestercu zahvatio loptu nakon centaršuta. Đurđević je pogodio sa bijele tačke, Mijatović je zamalo odbranio njegov šut.

Jeftino primljen gol...

49. minut - kakva odbrana Mijatovića. Tavamba je bio sam na petercu, uhvatio volej, a crnogorski reprezentativac nestvarnom intervencijom spriječio gol.

Miroslav Đukić uveo je najboljeg igrača - Leonardo je zamijenio Mihajlovića. Partizan sada sa dva napadača.

Počelo je drugo poluvrijeme.

Budućnost je u prvih 45 minuta odigrala defanzivno bez greške, pritisak Partizana koji nije bio jak i agresivan, nije predstavljao problem za odbranu "plavih".

Domaćin je imao samo jednu opasniju akciju i jedan opasan šut iz slobodnog udarca.

Problem za goste je kada imaju loptu u nogama, ali ovo je utakmica u kojoj je jasna podjela na favorita i autsajdera, tako da crnogorski šampion može da bude izuzetno zadovoljan ishodom i dešavanjima na terenu u prvih 45 minuta.

U nastavku će, vjerovatno, biti na težim iskušenjima...

Kraj poluvremena

37. minut - Partizan je dobio prostor, nakon što je Vlaisavljević izgubio loptu pred golom rivala. Brzo je domaćin razvio polukontru, koja je završena centaršutem Vulićevića i lošim udarcem Tavambe glavom sa 7-8 metara.

33. minut - prvi šut Partizana u okvir gola. Predaleko i preslabo je tukao Kosović, lako za Mijatovića.

Budućnost čuva početnih 0:0, napadi Partizana nisu furiozni, nije to pritisak od koga je drhtala odbrana gostiju.

Pauza od jednog minuta, za osvježenje, zbog velike vrućine.

Partizan napada, ima posjed, ali nema uzbuđenja pred golom Mijatovića.

Budućnost, za sada, djeluje koncentrisano u odbrani, ali nesigurno sa loptom u nogama.

11. minut - slobodan udarac za Partizan iz opasne pozicije. Đurđević je šutirao sa 20-ak metara malo iskosa sa lijeve strane. Nije bilo daleko...

Partizan ima dugo loptu u nogama, odmah je preuzeo potpunu kontrolu na terenu.

2. minut - prvi pokušaj imala je Budućnost. Tučević iz slobodnog udarca preko gola.

Počeo je meč u Beogradu.

Fudbaleri Budućnosti gostuju Partizanu u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Kao što smo objavili danas, Radomir Đalović nije ni u kombinaciji za sastav tima.

Đalović je, međutim, prije meča došao do navijača Budućnosti, kojih na sjevernoj tribini ima oko 200, popeo se na šipku i sa "varvarima" zapjevao pjesmu podrške svojim saigračima!

U ekipi Partizana, na klupi počinje najbolji strijelac Leonardo.

Evo startnih 11 Miroslava Đukića i Dragana Kažića.

Partizan: Kljajić - Vulićević, Ćirković, Ostojić, Miletić - Everton, Kosović - Janković, Tavamba, Mihajlović - Đurđević.

Budućnost: Mijatović - Raspopović, Simović, Mitrović, Tučević - Hočko, Mirković, Pejaković - Terzić, Vlaisavljević, Nikač.

Sudija je Holanđanin Pol van Bekel.

Bonus video: