Najskuplji fudbaleri svih vremena nisu ni Ronaldo, ni Pogba, već....

Argentinac je iz Rosarija prešao u Benfiku, zatim u Real Madrid, pa u Mančester junajted i na kraju u Pari sen Žermen, a ukupna vrijednost njegovih transfera iznosila je 171,5 miliona eura
0 komentar(a)
Di Marija, Foto: Reuters
Di Marija, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.07.2017. 14:25h

Prelaskom u Mančester junajted iz Evertona, Romelu Lukaku postao je treći najskuplji fudbaler svih vremena, ako se računa ukupan novac koji su klubovi platili da bi ga doveli.

Za transfere belgijskog napadača ukupno je utrošeno oko 136 miliona eura.

Čelsi ga je 2011. doveo iz Anderlehta za 20 miliona, zatim ga je otkupio Everton za 31 milion, i sada Junajted za 85 miliona.

Najskuplji fudbaler svih vremena je - Anhel di Marija.

Argentinac je iz Rosarija prešao u Benfiku, zatim u Real Madrid, pa u Mančester junajted i na kraju u Pari sen Žermen, a ukupna vrijednost njegovih transfera iznosila je 171,5 miliona eura.

Iza njega, a ispred Lukakua, je Zlatan Ibrahimović, koji je karijeru počeo u Malmeu, a koga su Ajaks, Juventus, Inter, Barselona, Milan, Pari sen Žermen i Mančester junajted ukupno platili oko 162 miliona eura.

Četvrti je Gonsalo Iguain (River Plata, Real Madrid, Napoli i Juventus – 135 miliona), peti Brazilac Hulk (Vitoria, Kavasaki, Tokio Verdi, Porto, Zenit, Šangaj – 125 milliona)

Bonus video: