Bez „grobara” u Podgorici

Partizan je kažnjen zbog pogrdnog skandiranja na prošlogodišnjem meču sa Zaglebjem
138 pregleda 9 komentar(a)
Grobari, Foto: Beta
Grobari, Foto: Beta
Ažurirano: 10.07.2017. 12:15h

Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) kaznila je Partizan zabranom organizovanog vođenja navijača na jedno gostovanje, što znači da „crno-bijelima” u revanšu protiv Budućnosti u Podgorici neće biti omogućen sektor za svoje pristalice.

Kako je saopšteno iz Humske, Partizan je kažnjen zbog pogrdnog skandiranja na prošlogodišnjem meču sa Zaglebjem.

„Odlukom discipllinskih organa UEFA, FK Partizan je izrečena zabrana organizovanog prisustva navijača na prvom gostujućem meču u kvalifikacijama. Ovo znači da sektor koji je propisan za navijače gostujućeg kluba neće biti stavljen na raspolaganje FK Partizan i njegovim navijačima. Kazna je donijeta zbog neprimerjenog ponašanja i skandiranja jednog dijela gledalaca na meču sa poljskim Zaglebjem prošle godine”, navodi se u saopštenju.

Takođe, Partizan mora da plati 25.000 eura, kao i da umanji kapacitet stadiona na prvoj domaćoj utakmici UEFA takmičenja (sjeverna tribina).

„Apelujemo na sve naše navijače, da poštuju ovu odluku UEFA i da ne idu na meč u Podgoricu, jer na taj način smanjujemo rizik eventualnih problema i novih kazni po naš klub. Pozivamo naše navijače, da u utorak uveče u što većem broju ispune stadion u Humskoj i da fer i sportskim navijanjem, podrže naše fudbalere u nastojanju da se obezbijedi što bolji rezultat pred revanš”, poručuju iz Partizana.

Prvi meč 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona između ovih rivala igra se u Beogradu u utorak od 20.45, a revanš u Podgorici zakazan je za 18. jul.

Bonus video: